Hlavní obsah

Pittsburgh - Philadelphia 3:2Stav série 2:3VIDEO: Jágr byl na ledě u obou gólů Philadelphie, Tučňáci přesto odvrátili i druhý mečbol

Pittsburgh/Praha
Aktualizováno

Bitva o Pensylvánii nekončí, Philadelphia nedokázala v sérii s Pittsburghem využít ani druhý mečbol, když v pátém zápase série prohrála na ledě Tučňáků 2:3. Letci přitom do utkání vkročili dobře, po první třetině vedli 2:1. Velký podíl na tom měl i Jaromír Jágr, který byl na ledě u obou branek svého týmu a připsal si jednu asistenci. Domácí ale ve druhé části skóre otočili a snížili stav série na 2:3. Šesté pokračování je na programu v neděli v 18 hodin středoevropského času ve Philadelphii.

Pittsburgh - Philadelphia, 5. zápas

 
Článek

Bude pokračovat gólová přestřelka i nadále, nebo se příval branek zastaví? Během prvních čtyř zápasů série padlo 45 branek, což činí neuvěřitelný průměr více než deseti branek na utkání. A podle úvodu pátého duelu se zdálo, že dominovat budou znovu ofenzivy. Vždyť už po třiceti vteřinách pálil obránce Coburn a Fleuryho zachránila tyčka...

Ve třinácté minutě hrála Philadelphia poprvé v početní výhodě, v jejím samém závěru založil Jaromír Jágr útočnou akci a Carle od modré otevřel skóre. Pro českého útočníka to byl už 188. bod v play-off NHL, čímž se posunul na osmé místo historických tabulek. Jenže tým, který v této sérii šel jako první do vedení, vždy nakonec prohrál.

Ani Tučňáci vzápětí svou premiérovou přesilovkou nepohrdli, po vyšachování hostující obrany srovnával Sullivan. Flyers inkasovaný gól nesrazil, spíš naopak. Vrátit vedení jim mohl Giroux, Fleury ale podruhé mohl děkovat brankové konstrukci. V závěru první části hráli svěřenci kouče Lavioletta krátkou dvojnásobnou přesilovku a Hartnell jim přesnou ranou vrátil těsný náskok. Na ledě v té době nechyběl ani Jágr, na kterého domácí publikum při kontaktech s pukem tradičně bučelo.

Fleury Tučňáky ve třetí části podržel

Právě česká „68“ byla na začátku druhé třetiny blízko navýšení skóre, Fleury jej ale vychytal. Místo třetí branky Letců se domácím podruhé podařilo srovnat, proti Staalově střele z pravého kruhu máchla Bryzgalovova lapačka naprázdno. Pittsburghu narostla křídla, na branku Flyers se valil jeden útok za druhým a v polovině zápasu poslal domácí poprvé do vedení Kennedy.

I v úvodu třetího dějství byli aktivnější Tučňáci, když více práce měl Bryzgalov. Letci se dostali ke slovu až ve 49. minutě při další přesilovce, proti vyrovnání byl ale skvělý Fleury. Ten nejprve vychytal Voráčka s Jágrem, pak navíc zneškodnil i dvě Brierovy tutovky.

6. zápas se odehraje v neděli v 18:00 SELČ na ledě Flyers

Hosté si v závěru utkání vytvořili tlak, minutu a půl před koncem zamířil Bryzgalov na střídačku a Philadelphia tak zkusila hru v šesti hráčích v poli. Ani to ale na vyrovnání nestačilo, a tak série bude pokračovat šestým zápasem v neděli v 18 hodin středoevropského času na ledě Flyers.

Nashville prvním postupujícím

Prvním postupujícím do čtvrtfinále je Nashville, který v pátém duelu zdolal na svém ledě Detroit 2:1 a v sérii celkově zvítězil 4:1 na zápasy. Jediný gól Red Wings vstřelil útočník Jiří Hudler, který ve druhé části srovnával na 1:1. Postupovou trefu zajistil Predátorům v první minutě třetí třetiny Daniel Legwand, rodák z Detroitu.

Nashville se s Detroitem setkal ve vyřazovacích bojích potřetí, premiérově však přes něj dokázal přejít. Rudá Křídla naopak poprvé od roku 2006 končí už v prvním kole. Kariéru možná ukončí jejich dvaačtyřicetiletý kapitán Nicklas Lidström.

NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Pittsburgh - Philadelphia 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky: 15. Sullivan, 27. Staal, 30. Kennedy - 12. Carle (Jágr), 18. Hartnell. Střely na branku: 23:26. Diváci: 18 268. Stav série: 2:3.
Západní konference - 5. zápas:
Nashville - Detroit 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky: 17. Radulov, 41. Legwand - 34. Hudler. Střely na branku: 25:22. Diváci: 17 113. Konečný stav série: 4:1.
Kanadské bodování play off NHL:
1.C. Giroux(Philadelphia)511(5+6)
2.J. Staal(Pittsburgh)59(6+3)
3.Crosby(Pittsburgh)58(3+5)
4.Briere(Philadelphia)57(4+3)
5.McDonald(St. Louis)47(3+4)
6.Malkin(Pittsburgh)57(2+5)
7.Jágr(Philadelphia)57(1+6)
8.Berglund(St. Louis)46(3+3)
9.Kennedy(Pittsburgh)56(3+3)
10.J. Neal(Pittsburgh)46(2+4)
15.Voráček(Philadelphia)55(2+3)
27.Klesla(Phoenix)44(1+3)
42.Havlát(San Jose)43(2+1)

Reklama

Související témata: