Hlavní obsah

Philadelphia - Pittsburgh 5:1VIDEO: Konec hokejové války. Philadelphia s Jágrem vygumovala Tučňáky z play-off

Praha
Aktualizováno

Třetí selhaní v řadě? Nic takového nenastalo. Naopak přišla radost a úleva. Hokejisté Philadelphie sice přešli jen přes první kolo play-off v NHL, ale vyprovodili Pittsburgh. Velký rival padl. Bitvu o Pensylvánii rozhodl šestý zápas, ten Letci vyhráli 5:1, sérii pak 4:2. Tučňáci i se Zbyňkem Michálkem mohou sundat frak, končí po vyhecované hokejové válce, v níž padlo 56 gólů. Dále jdou z českých hráčů Jaromír Jágr, Jakub Voráček a Pavel Kubina.

Jágr a spol. poslali Tučňáky na dovolenou

 
Článek
Fotogalerie

Oranžové moře v hledišti se dočkalo radosti už po 32 sekundách. Giroux vypálil a brankář Fleury se nestačil divit. Hodně rychlý začátek domácích. Vzápětí šli Tučňáci hrát přesilovku, ale Letci uhájili čisté konto.

Ve 14. minutě se početní výhody dočkala i Philadelphia. A opět ukázala svoji sílu. Hartnell si počkal a v nepřehledné situaci doklepl puk za brankovou čáru. Hosté protestovali, ale marně, rozhodčí byli neoblomní. Na druhém gólu se podílel přihrávkou i Jakub Voráček a Philadelphia využila dvanáctou z jedenadvaceti početních výhod v této partii. Domácí si zkusili do konce zahajovací části přesilovku ještě jednou. Skóre se ale neměnilo.

Voráček si připsal druhou asistenci

V bitvě o Pensylvánii padlo v předchozích pěti zápasech padesát gólů, bylo využito devatenáct přesilovek. Po dvaceti minutách šestého klání hráči vstřelili dva góly a využili jednu početní výhodu.

Od druhé třetiny trenéři hostí rozdělili dvě největší hvězdy Crosbyho s Malkinem, jenže po šesti minutách se trefil zase domácí hráč. Gustafsson zvýšil už na 3:0. Poplach pro Tučňáky. Ten vyslyšel Malkin, který snížil v polovině zápasu na 1:3, ale 34 sekund stačilo, aby Briere navýšil náskok domácích zase na tři trefy. Opět u toho byl útočník s číslem 93, Voráček si připsal druhou asistenci.

Pittsburgh musel ve třetí dvacetiminutovce předvést velké představení, aby se vyhnul konci sezóny. Ale po prvních osmi minutách bylo skóre stále stejné a hosté ztráceli tři góly. Ve 48. minutě hráli hosté přesilovku, ale nic zázračného nepředvedli a fanoušci v oranžovém zvýšili své povzbuzování, postup do druhého kola byl blízko.

Definitivu mohl zajistit Jágr, který vybojoval puk v útočném pásmu, ale pátý gól Letců nevstřelil, velkou šanci nevyužil.

Zázrak se nestal

Tučňáci zkusili tři a půl minuty před koncem třetí třetiny hru bez brankáře, navíc domácí měli hráče na trestné lavici. A hostům se málem podařilo snížit, ale gól nebyl uznán. Trefa ve hře šest proti čtyřem nepohnula se skóre. Naopak osm sekund před koncem upravil na konečných 5:1 Schenn.

Česká „68" bodovala v této partii dosud v každém utkání, v šestém boji se to nepodařilo. Ale to hlavní bylo, že se v šatně Letců mohlo po zápase slavit, Philadelphia vyhrála 5:1 a postoupila do druhého kola v bojích o slavný Stanley Cup.

Boston vykřesal naději

V dalším nedělním utkání podlehl Washington Bostonu 3:4. Bruins vykřesali naději a korigovali sérii na 3:2 pro Capitals. Za medvědy se trefil David Krejčí a jednu asistenci si připsal Roman Hamrlík.

Šestý zápas prvního kola play-off NHL
Philadelphia - Pittsburgh 5:1on-line
Branky: 1. Giroux, 14. Hartnell, 26. Gustafsson, 30. Briere, 60. Schenn - 29. Malkin
Konečný stav série: 4:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články