Hlavní obsah

Série Philadelphia proti New Jersey láká, Jágr se postaví Eliášovi

Philadelphia/New York

Bude to třeskutá série. Philadelphia s hvězdným Jágrem, Voráčkem a Kubinou na jedné straně a na té druhé Eliáš, Sýkora a Židlický. Příznivec českých hokejistů v kanadskoamerické NHL si přijde na své a od nedělního večera (první zápas ve 21:00 SEČ) může začít fandit svému vyvolenému týmu.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Hokejisté Philadelphie Jaromír Jágr (vpravo), Erik Gustaffson (uprostřed) a Claude Giroux se radují z branky.

Článek

Oba celky se v play-off naposledy střetly v roce 2010 a Letci tehdy vyhráli těsně 4:3 na zápasy. Podobně vyrovnaná série se očekává i v letošním roce. Flyers přešli v prvním kole přes favorizovaný Pittsburgh (4:2 na zápasy), k čemuž jim výrazně pomohl lídr kanadského bodování play-off Calude Giroux (17 bodů). Právě od něj se očekává, že nejčastěji prověří legendárního gólmana v bráně New Jersey Martina Brodeura.

Na druhé straně nastřádal největší počet bodů Rus Ilja Kovalčuk (7), který se v sérii postaví proti jedničce Philadelphie a svému krajanovi Iljovi Bryzgalovovi. Největší česká hvězda Ďáblů Eliáš nastřádal v sedmi zápasech dva body za dva góly.

Oba celky se se v probíhající sezóně střetly šestkrát a třikrát se radovala Philadelphia a třikrát New Jersey. Zápasy v play-off odstartují na ledě Letců v neděli večer středoevropského času.

Nejbližší zápasy série Philadelphia - New Jersey:
neděle 29. dubnave Philadelphii (21:00)
středa 1. květnave Philadelphii (01:30)
pátek 4. květnav New Jersey (01:30)

Reklama

Související témata: