Hlavní obsah

Jágr: Chce se mi brečet, miloval jsem každou vteřinu téhle sezóny

Filadelfie

Hokejovému útočníku Jaromíru Jágrovi se po vyřazení Philadelphie Flyers z play-off NHL chtělo brečet. V týmu prý prožil svůj zatím nejpříjemnější rok, rozhodující porážka 1:3 v pátém zápase série proti New Jersey Devils ale pro něj znamenala smutný den.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Zklamaný Jaromír Jágr na střídačce Philadelphie

Článek

"Je to hrozně smutný den, když prostě je tady taková parta, taková pohoda a celý rok to tak bylo, pokračovalo to co nejdéle, a najednou je konec. Taková černá díra, se kterou se člověk musí vypořádat. To je nejtěžší," řekl novinářům čtyřicetiletý útočník, který se v této sezóně do NHL vrátil po třech letech strávených v Rusku.

Jágr po poslední porážce od Ďáblů uvedl, že ve Filadelfii miloval každou minutu této sezóny. "Od prvního dne musím říct, že se ke mně organizace i všichni hráči a fanouškové chovali výborně. Jsem rád, že jsem si vybral Philadelphii, i když to nakonec dopadlo takhle špatně," uvedl český hráč, jehož návrat provázely i pochybovačné hlasy, ale který se nakonec stal jednou z opor týmu.

Giroux by nám určitě pomohl

V sérii proti New Jersey ale nebyl příliš vidět, zaznamenal jenom jeden bod. Nedařilo se ale ani hvězdě Letců, kterou je mladičký útočník Claude Giroux. Ten nakonec ani v posledním zápasu proti New Jersey nenastoupil, protože dostal od vedení soutěže trest na jedno utkání za faul na Dainiuse Zubruse. "Prohráli jsme a škoda, že Giroux byl vyloučený. Určitě by nám pomohl," řekl Jágr.

Devils byli podle českého útočníka po všech stránkách lepším týmem. "Byli prostě lepší, byli rychlejší, byli silnější na mantinelech a vyhrávali daleko více osobních soubojů než my. To si myslím, že byl hrozný rozdíl. Tím pádem trávili daleko více času v naší třetině, dokázali tam udržet puk a měli daleko více střel," uvedl český hokejista.

Poslední zápas na domácím ledě v aréně Wells Fargo Center začal pro Letce nadějně, v osmé minutě vstřelil Maxime Talbot první gól. Ďáblové ale už v desáté minutě srovnali. V 13. minutě pak přišla velká hrubka domácího brankáře Ilji Bryzgalova, který se snažil vrátit obránci Kimmovi Timonenovi puk, místo toho jej ale poslal na soupeřova hráče Davida Clarksona, od nějž se kotouč odrazil do branky.

Malá domů byla zbytečná

V třetí třetině zpečetil porážku Letců útočník Ilja Kovalčuk gólem z přesilovky. Zklamaní domácí fanoušci, kteří od začátku zápasu svůj tým bouřlivě povzbuzovali, pak v hojném počtu začali opouštět tribuny. "Chyby tam byly. Spousta chyb, to se v hokeji stává. Zbytečné vyloučení i zbytečná přihrávka na Bryzgalova, taková malá domů, když se to nazve fotbalově," řekl Jágr. Na jeho zasmušilé tváři se v té chvíli mihl jediný záblesk úsměvu.

Slavný český hráč uzavřel s Flyers smlouvu na jeden rok s platem 3,3 miliónu dolarů. O jejím případném prodloužení na následující sezónu zatím nechtěl mluvit. "Nevím, nemohu se k tomu vyjadřovat. Nevím, co se stane," řekl.

Deník Philadelphia Inquirer s odvoláním na zdroje uvedl, že v současnosti je pro Flyers větší prioritou udržení sedmadvacetiletého obránce Matta Carlea, jemuž také končí smlouva. Klub prý nicméně doufá, že udrží i Jágra.

Reklama

Související témata: