Hlavní obsah

Jágr návrat do Kladna nechystá, chce v NHL předávat zkušenosti mladým

PHILADELPHIA

Návrat Jaromíra Jágra domů do kladenského dresu není aktuální. Čtyřicetiletý útočník Philadelphie v rozhovoru pro klubový web Flyers potvrdil, že chce dál hrát v NHL. „Věřím, že budu ještě lepší než v končící sezoně," konstatuje český hokejista, jenž se chystá přiletět ze zámoří až před vyhlášením ankety Zlatá hokejka, které se uskuteční 23. června v Karlových Varech.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Jaromír Jágr odpovídá na otázky novinářů

Článek

Jágr se při premiérové sezóně v dresu Flyers hlavně snažil nasbírané zkušenosti předávat mladým a třeba je i trochu usměrnit. „Snažil jsem se mladším hráčům předat, co jsem se naučil. Už je pouze na nich, zda si z toho něco vezmou," tvrdí a snaží se jim vštípit, že pokud chtějí být v něčem lepší, musí neustále sledovat lidi, kteří už v minulosti něco dokázali.

Přesně tímto způsobem začal vedle Jágra zářit Claude Giroux. „Je to velice chytrý hráč, navíc se nebojí učit nové věci. Vždycky si nechá poradit, to je ohromně důležitá vlastnost. Když se tohle spojí, může z něj být opravdu fantastický hráč," připomíná 40letý český hokejista.

„Bez ohledu na svůj věk se ale stále cítím dost mladý a chci ještě pokračovat v NHL," říká Jágr, i když není úplně jasné, v jakém klubu. Uvidíme, zda to bude ve Philadelphii nebo jinde. Generální manažer Paul Holmgren přiznává, že by Jágra rád měl zase v týmu, ale může to být předmětem docela složitých jednání. Anketa serveru philly.com, zda by si fanoušci Flyers přáli setrvání českého hokejisty v klubu, dopadla docela vyrovnaně, pro se jich vyslovilo 53,2 procenta.

Reklama

Související témata: