Hlavní obsah

VIDEO: Kopitarova paráda. Slovinec je hrdinou Los Angeles

Los Angeles/Praha

Boj, bitva, válka. V zámořském play-off NHL není místo na kudrlinky. Do všeho se jde naplno, po hlavě. Najednou se v kolonce střelců začínají objevovat jména zarostlých, zjizvených, bezzubých mládenců, kteří jsou ochotni kvůli gólu třeba i tečovat puky vlastní tváří. O to víc potěší hokejového fanouška akce, v níž se snoubí technika s rychlostí a která oslní i estéty.

Paráda hokejistů Los Angeles

 
Článek

Pro fanouška ze starého kontinentu není překvapením, že na jejím začátku i konci je hokejista z Evropy, na jehož růstu má svůj podíl i český trenér František Výborný. Čtyřiadvacetiletý rodák ze slovinské Jesenice Anže Kopitar založil ve 36. minutě akci, z níž padl druhý gól třetího duelu finále Stanley Cupu.

Útočník Los Angeles Kings poslal puk k pravému mantinelu Williamsovi, který chytrou zadovkou o mantinel uvolnil kapitána Browna. Mezitím se Kopitar nenechal zbrzdit a nabruslil si do ideální střelecké pozice. Přihrávka, střela, gól na 2:0 a naděje New Jersey na zisk trofeje se ocitají v oblasti divokého snění.

„Kopitar by si zasloužil Conn Smythe Trophy," vyhlásila svého favorita na nejlepšího hráče play-off bývalá hvězda Chicaga či Philadelphie Jeremy Roenick. Slovinec je nejproduktivnějším hokejistou vyřazovacích bojů NHL. Během sedmnácti utkání nasbíral osm gólů a deset asistencí.

Reklama

Související témata: