Hlavní obsah

VIDEO: Nejlepší akce sezóny v NHL? Pavelcova lapačka proti Voráčkovi

WINNIPEG/PRAHA

Tohle byla hokejová krádež se vším všudy a Jakub Voráček to bude mít před léto určitě mockrát na talíři. Nejlepším momentem sezóny v NHL byl podle hlasování na webu kanadské televize TSN kouzelnický zákrok gólmana Winnipegu Ondřeje Pavelce proti českému kamarádovi v dresu Philadelphie.

Pavelcův zákrok při Voráčkově střele

 
Článek

Hokejové akce, které postupně vyřadil Pavelcův zákrok

Na začátku bylo vybráno 32 nejkrásnějších akcí roku, které byly rozděleny do dvojic, a pak už se na internetových stránkách TSN hlasovalo vyřazovacím způsobem. Na konci pak proti sobě stáli Pavelec a centr Ottawy Jason Spezza. Situace o to pikantnější, že útočník Ottawy předvedl svou parádičku právě proti Pavelcovi. A vítěz? Takřka 54 procent hlasů pro českého brankáře.

Fanoušci Winnipegu, kam se NHL vrátila po patnácti letech, se ukázali jako mimořádně oddaní. „Jsem rád, že se to povedlo, ale všechen můj dík patří právě našim příznivcům, kteří nás neskutečně podporovali celý rok," cenil si Pavelec hokejového entuziasmu, který neměl hranice. „Když nám diváci aplaudovali po prvním domácím zápase s Montrealem, který jsme prohráli 1:5, tak jsem věděl, že jsem se ocitl mezi hokejovými fanatiky," řekl čtyřiadvacetiletý gólman.

Jeho zásah, jenž předvedl v únoru proti Flyers, spustil v MTS Centre ve Winnipegu ohromné ovace. „Jestli si to vybavuju přesně, tak Philly hrála přesilovku, byla tam skrumáž před brankou a puk se odrazil k Vorasovi," vzpomínal Pavelec. Pak už neměl jinou možnost než se vrhnout do směru střely. Voráček mířil do prázdné klece, ale na čáře puk zastavila lapačka... „Pálil bekhendem. Tak jsem se tem nějak natáhl. Kdyby to bylo forhendem, tak je to určitě gól," řekl Pavelec.

A superlativů se mu nedostalo jen od fanoušků. „Stejně jako jeho vzor Dominik Hašek nepreferuje styl, ale snaží se chytit puk za každou cenu. A střelci, kteří si myslí, že je to jasný gól, se tak občas hodně diví," prohlásil analytik TSN Jamie McLennan.

Koho Pavelec vyřadil při cestě za primátem.
1. KOLO: Pavelec 79,61 procenta vs Mike Smith (Phoenix) 20,39 procenta
Gólman Kojotů a jeho zásah hokejkou proti trestnému střílení Mariána Gáboríka z NY Rangers.
2. KOLO: Pavelec 51,45 procenta vs Cory Schneider (Vancouver) 48,55 procenta
Brankář Canucks chyboval při rozehrávce za brankou, ale minelu odčinil zákrokem na břiše, když lapačkou vyrazil střelu Morrisona z Chicaga.
3. KOLO: Pavelec 52,15 procenta vs Miikka Kiprusoff (Calgary) 47,85 procenta
Finský brankář v utkání se San Jose zastříhal nohama a jako škorpión vyrazil puk směřující mezi tyče.
SEMIFINÁLE: Pavelec 51,14 procenta vs Tyler Ennis (Buffalo) 48,86 procenta
‚Prcek' v sestavě Sabres si obhodil ruského beka Montrealu Markova a zacvičil i s gólmanem Budajem.
FINÁLE: Pavelec 53,82 procenta vs Jason Spezza (Ottawa) 46,18 procenta
Když to nešlo kolem mantinelu, zkusil to centr Senátorů středem a před gólovou přihrávkou na Turrise krutě vyškolil zadáky Winnipegu.

Reklama

Související témata: