Hlavní obsah

Crosbyho štvou bezvýsledná jednání, ale hrát v Evropě se nechystá

Vail

Vedení NHL zrušilo v pondělí - po další nedohodě mezi hráči a majiteli klubů - první dva týdny soutěže a vypadá to, že výluka bude pokračovat i po tomto termínu. Hvězdný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby je sice naštvaný, ale vyrazit hrát do Evropy se nechystá. Prozatím trénuje v coloradském Vailu.

Foto: David Duprey, ČTK/AP

Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby.

Článek

"Moc optimisticky to jednání stejně nevypadalo, takže se to dalo čekat. Jako hráč se snažím být připraven, kdyby se to třeba další týden změnilo," řekl Crosby.

V pátek se v Torontu sešli na další schůzce komisionář NHL Gary Bettman a jeho zástupce Bill Daly s šéfem hráčských odborů Donaldem Fehrem. O obsahu rozhovorů však nic nezveřejnili.

Stane se nejlépe placeným hráčem

"Jediné, co můžeme dělat, je sedět, čekat a doufat, že někoho něco skvělého napadne, nebo že začnou s opravdu přínosným dialogem," uvedl Crosby. "Myslím, že jsme jim v New Yorku předložili velmi dobrý návrh, z kterého by měli prospěch všichni. Ale teď se dozvídám, že liga chce další návrhy. Fakt se to vleče," konstatoval kanadský útočník, jenž v červenci podepsal s Penguins novou dvanáctiletou smlouvu na 104,4 miliónu dolarů. Kontrakt vstoupí v platnost od sezóny 2013/14 a udělá ze čtyřiadvacetiletého centra nejlépe placeného hráče NHL.

V uplynulé sezóně odehrál Crosby kvůli následkům otřesu mozku z předchozího ročníku jen 22 zápasů. I kvůli svým vleklým zdravotním problémům s hlavou se nezabývá možností hrát v Evropě, protože by pro něj bylo obtížné vyřešit pojistku.

Přestože řada hráčů NHL už čekání na konec výluky nevydržela a vydala se do Evropy, Crosby naléhavou potřebu hrát ještě necítí. "Možná proto, že jsem toho tolik neodehrál, mi pomáhá v téhle situaci být trpělivý. Takže to možná bylo k něčemu dobré," řekl s úsměvem. O žádném angažmá v Evropě prý s agentem Patem Brissonem nemluvil.

Reklama

Související témata: