Hlavní obsah

Šéf NHL je idiot, rakovina se musí vyříznout! Hráčům už dochází s výlukou trpělivost

Praha

Již přes dva měsíce hledají obě strany společnou řeč. Výsledek? Zatím žádný, výluka v zámořské NHL běží dál. Vedení soutěže totiž stále nemůže s hráčskou asociací najít odpovědi na klíčové otázky ohledně dělení výnosů z ligy a hráčských kontraktů. Některým hokejistům už s patovou situací dochází trpělivost a svou nespokojenost dávají hlasitě najevo. A pořádně ostrým způsobem.

Foto: Louis Lanzano, ČTK/AP

Komisionář NHL Gary Bettman hovoří s novináři.

Článek

„Jsem opravdu znechucený, situace není dobrá," prohlásil útočník Floridy Kris Versteeg. „Abyste se ohledně kolektivní smlouvy posunuli kupředu, musíte se pokoušet hledat ty nejlepší možnosti. Musíte pátrat po rakovině a pak ji vyříznout," pokračoval Versteeg a bylo nabíledni, komu svá slova adresuje.

„Bill Daly a Bettman už hokej špiní až moc dlouho," opřel se do komisionáře NHL (Bettmana) a jeho zástupce Versteeg, který by, být na něm, po dosažení dohody oba muže vyhodil a nahradil jinými. Už jen prý pro dobro fanoušků. „Divákům už totiž za poslední roky zůstala v ústech spousta pachuti. Proto je pravý čas se k výměně odhodlat."

Forvard Floridy přitom není prvním, kdo se do vedení NHL otevřeně pustil. Minulý týden si nebral servítky obránce Detroitu Ian White, který Bettmana označil za idiota. „Od doby, co přišel, neudělal nic prospěšného. Hokeji jen škodí," prohlásil.

Jednání budou pokračovat v úterý

Zástupci NHL a hráčská asociace se v pondělí po osmi dnech sešli k dalšímu jednání, po hodině a půl se ale bez posunu rozešli. Diskuze by nicméně měla v úterý pokračovat. Hráčská unie chtěla podle jejího výkonného ředitele Donalda Fehra  projednávat záležitosti ohledně hráčských smluv, vedení NHL zase trvá na tom, aby Fehr nejprve předložil detailní návrh týkající se ekonomiky, tedy zejména dělení výnosů soutěže.

Výluka v NHL trvá už přes dva měsíce, zrušeny už byly všechny zápasy do 30. listopadu i novoroční Winter Classic, utkání pod širým nebem. Naposledy lockout zasáhl zámořskou ligu v sezóně 2004/05, tehdy byl ročník zrušen celý.

Reklama