Hlavní obsah

Kanadu bude reprezentovat na MS dvacítek i Nugent-Hopkins

Calgary

Útočník Ryan Nugent-Hopkins z Edmontonu, jednička draftu NHL z loňského roku, nechybí při výluce ve slavné zámořské soutěži v nominaci hokejistů Kanady na mistrovství světa hráčů do 20 let v ruské Ufě. Aktuálně hráč farmy Oilers v AHL Oklahoma City Barons je jediným z třiadvacetičlenného výběru, který už v NHL nastupuje. Ale i další čtveřice může mít v případě dohody na nové kolektivní smlouvě se startem na turnaji problémy.

Článek

Jistotu uvolnění od svých klubů až do 5. ledna, kdy světový šampionát skončí, nemají také útočníci Jonathan Huberdeau (Florida), Mark Scheifele (Winnipeg) a Ryan Strome (New York Islanders) a obránce Dougie Hamilton (Boston). Bek Scott Harrington (Pittsburgh) a forvard Boone Jenner (Columbus), kteří byli také členy bronzového týmu z minulého MS v Calgary a Edmontonu, povolení dostali.

Trenér Kanady Steve Scott tak jde do rizika, že by mohl o hráče během turnaje přijít. Den před jeho začátkem, tedy 25. prosince, musí nahlásit soupisku, která se už pak nesmí měnit. "Nemůžeme to ovlivnit. Přál bych si, abychom turnaj zakončili se stejným kádrem, s který v sobotu odletíme," prohlásil Scott. Kanaďané mají v plánu od konce tohoto týdne přípravný kemp ve Finsku a do Ufy zamíří 23. prosince.

Pokud by kluby NHL povolaly kanadské juniorské reprezentanty po 25. prosinci, musel by tým Javorových listů dohrát turnaj bez nich. S generálními manažery klubů NHL ještě jedná o řešení situace ředitel hráčských operací kanadské asociace Scott Salmond.

Reklama

Související témata: