Hlavní obsah

OBRAZEM: Fanoušci v zámoří šílí, na start NHL už trénuje i armáda Čechů

New York

Takové tréninky už hodně dlouho nezažili... Protagonisté zámořské NHL si užívají konce výluky a kempy před sobotním startem zkrácené sezóny probíhají v obležení fanoušků. Diváci v Americe náležitě vyhladověli a poté, co se hráči dohodli s majiteli klubů, vypuklo nefalšované hokejové šílenství. Objektivy fotoreportérů zachytily také řadu českých legionářů.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Konečně hokej! Vancouver Canucks mají fanouška, který je na start NHL připraven po všech stránkách...

Článek
Fotogalerie

Týmy NHL se chystají na start zkráceného ročníku.

Třinec, České Budějovice, Liberec... To byly v minulých týdnech jejich náhradní štace. Teď už ale čeští hokejisté působící v zámoří naplno makají ve svých zámořských klubech. Přípravné kempy potrvají jen týden, NHL začíná již tuto sobotu.

Start zkráceného ročníku se chystá v hektické atmosféře, nadšení po hokeji vyhladovělých fanoušků nezná mezí. Třeba ve Winnipegu dorazilo na trénink deset tisíc lidí, a tak nebylo divu, že brankář Ondřej Pavelec na závěr kroužil po ledě a rozhazoval mezi natěšené příznivce klubové čepice...

Zkrácený ročník NHL po výluce začne třinácti zápasy v sobotu 19. ledna a program 720 zápasů nahuštěný do 99 hracích dnů skončí v sobotu 27. dubna. Play-off odstartuje o tři dny později, nový vítěz Stanleyova poháru bude korunován nejpozději v pátek 28. června.

Reklama

Související témata: