Hlavní obsah

Moc si na to ale nezvykejte, komentoval Jágr svou fantastickou premiéru

Dallas

Jaromír Jágr i ve svých necelých jedenačtyřiceti letech jasně demonstruje, že nepatří do starého železa a že Stars neudělali chybu, když mu nabídli smlouvu. V úvodním utkání sezóny NHL, jejíž délka je výrazně poznamenaná výlukou, skolil Phoenix dvěma góly a stejným počtem asistencí. Dallas tak vyhrál nad divizním rivalem 4:3 „Moc si na to ale nezvykejte, kluci," vtipkoval po zápase.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Jágr zdraví diváky a užívá si titul „první hvězdy" utkání.

Článek

Jágr se mohl radovat, ale na druhé straně barikády byl jiný Čech, jenž podal také skvělý výkon. Jeho tři body (2+1) na výhru Coyotes však nestačily.  Radim Vrbata se Jágrovu výkonu vůbec nedivil.

„Pro nás je moc špatné, že ho podepsali," řekl po utkání Vrbata. „Takový on zkrátka je, jako Čech to vím. Celou výluku hrál v Česku, a už tam leccos předvedl," smutnil po zápase lídr Phoenixu.

Jágr žádným oslavám však nepropukal. Navzdory svému skvělému výkonu zůstál při zemi.

„První zápas je vždycky speciální.  Zvláštní ale bylo, že jsme měli dohromady jen jeden týden tréninkového kempu a já si zvykal na nové spoluhráče. Neměli jsme ani šanci se sehrát v přípravných zápasech, což tréninkem nenahradíte. Doufám, že s přibývajícím herním časem se bude souhra zlepšovat."

Vezli jsme se na jeho zádech

Jágr v zápasu dosáhl zvláštní mety. Úvodním gólem, jímž se zároveň do statistik zapsal jako první střelec Dallasu v sezóně, se dotáhl na „ďábelskou hranici" 666 gólů. Ve druhé třetině pak přidal v přesilovce další trefu.

„Dnes jsme se svezli na Jágrových zádech. Prožil skvělý debut a my získali dva důležité body. Nehráli jsme úplně to, co bych si představoval, ale jsem rád, že jsme výhru nakonec utrhli," komentoval výhru kapitán Dallasu Brenden Morrow

Mezi aktivními hráči vede český forvard historické tabulky kanadského bodování a žebříčku střelců NHL. Po utkání byl mimo jiné vyhlášen první hvězdou zápasu.

„Bylo to docela dobré. Nemyslím, že jsme mohli chtít víc než výhru 4:3 a čtyři Jágrovy body k tomu. On byl hlavním faktorem našeho vítězství. Nejvíc mě ale dostalo, když za mnou na konci zápasu přišel a řekl, ať jsou v posledních vteřinách na ledě raději dva centři. Mohl se pokusit o hattrick gólem do prázdné branky, ale to nebyl jeho záměr. Šlo mu především o zisk bodů," pochvaloval si Jágrův přístup kouče Dallasu Glen Gulutzan, jenž je o pouhý půlrok starší než česká hvězda

Reklama

Související témata: