Hlavní obsah

Jágr: Pane Pelto, za úspěch na fotbalovém ME může trenér Vrba. Pošlete mu kapříky

Dallas/Praha

Další vtipný vzkaz vyslala hokejová legenda Jaromír Jágr přes svůj facebookový účet ke svým fanouškům. Tentokrát se téma točilo kolem fotbalu, protože ho navštívili někdejší fotbaloví reprezentanti Vladimír Šmicer a Ivan Hašek. Hokejista Dallasu je uhranutý úspěchy plzeňské Viktorie, jejíž hráči podle něj zařídili i postup do čtvrtfinále loňského evropského šampionátu.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr je velkým fanouškem trenéra Plzně Pavla Vrby.

Článek

Jágr ve svém vzkazu upozorňoval na to, že se Šmicrovi za doby jeho aktivní kariéry přezdívalo „Štístko". Kam totiž vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem přišel kopat, tam se týmu dařilo. Toto Šmicrovo požehnání však na hokej zřejmě neplatí. „První zápas proti Vancouveru sledovali (společně s Haškem) do půlky v televizi, to jsme prohrávali 1:3, pak ji vypli a šli si lehnout, že jsou unavení. A až ráno se s překvapením dozvěděli, že jsme zápas otočili a vyhráli 4:3. Druhý už viděli naživo a ten jsme projeli," připomněl Jágr porážku 3:4 od Calgary. „V Dallasu se mu začíná přezdívat 'Smůla'," vtipkoval kladenský odchovanec.

Všichni tři slavní čeští sportovci šli společně na večeři, která se protáhla na pět hodin. Probírali samozřejmě i sport. Hašek se Šmicrem se Jágrovi svěřili, že začali aktivně hrát hokej a téma se stočilo i na fotbal. „Říkali, že máme nadějné mladé kluky s výbornou perspektivou do budoucna. To je dobře, aspoň bude na co koukat," vyprávěl fotbalový fanoušek Jágr.

Největší radost slavné osmašedesátce dělají hráči Plzně, kteří v loňském roce účinkovali v Lize mistrů a v současné sezóně rázně vykročili k postupu do osmifinále Evropské ligy přes Neapol. Na půdě druhého týmu Serie A zvítězili v úvodním duelu 3:0. „A Plzeň - klobouk dolů. Všichni hráči - Horváth, Darida - a hlavně trenér Vrba jsou neskuteční," uvedl Jágr.

Hráči Plzně také tvořili páteř reprezentačního týmu, který v roce 2012 postoupil do čtvrtfinále evropského šampionátu. „Doufám, že panu Vrbovi pan Pelta poslal prémie za mistrovství Evropy. To on tam udělal úspěch, i když tam vůbec nebyl. Ale hrála tam polovička jeho svěřenců," ukázal Jágr přehled. „Pane Pelto, trenér Vrba čeká na kapříky," dodal v žertu jednačtyřicetiletý útočník.

Reklama

Související témata: