Hlavní obsah

Hokejová NHL se bude od nové sezóny hrát ve čtyřech divizích

New York

Hokejová NHL se bude od nové sezóny hrát ve čtyřech divizích místo dosavadních šesti. Změnu formátu soutěže, ve které tak nově bude 16 klubů ve Východní konferenci a 14 v Západní, ve čtvrtek schválila Rada guvernérů.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Dave Dziurzynski z Ottawy (vpravo) dostává nakládačku do Frazera McLarena z Toronta.

Článek

"Pro většinu klubů to je geograficky přijatelnější rozdělení, které navíc přinese ještě větší náboj k zápasům mezi tradičními rivaly," citovala prohlášení NHL agentura Reuters.

Podle nového rozdělení se Detroit a Columbus přesunou do Východní konference, zatímco Winnipeg bude v Západní konferenci. Dallas, Minnesota a Colorado zůstanou v Západní konferenci, budou však v divizích se soupeři z přijatelnějších časových pásem.

Mezi další odsouhlasené změny patří také nový systém play off, do kterého postoupí po třech nejlepších týmech z jednotlivých divizí a zbývající čtyři místa připadnou dvěma nejvýše umístěným celkům v konferencích. V současné době mají obě konference po třech divizích s pěti týmy, z nichž postupují do play off v každé konferenci tři vítězové divizí a dalších pět nejlepších týmů.

Novinky, mezi které patří i skutečnost, že každý z 30 klubů se v průběhu sezóny představí na všech stadiónech, vedení ligy a hráčská asociace NHLPA vyhodnotí po sezóně 2015/2016.

Reklama