Hlavní obsah

Násilníka Bertuzziho podmínečně osvobodili

PRAHA

Hokejista Todd Bertuzzi, který v březnu brutálně zbil útočníka Colorada Avalanche Steva Moorea, byl civilním soudem podmínečně osvobozen. Soudce Herb Wutzel ho sice uznal vinným z násilného chování, ale pokud se během následujícího roku bude útočník Vancouveru chovat v souladu se zákonem a bude plnit nařízené podmínky, nebude mít záznam v trestním rejstříku.

Článek

Soud shlédl videonahrávku, na níž Bertuzzi přiznal svou vinu. "Ale nemyslím si, že jsem zločinec. Je důležité, aby lidé věděli, že násilné chování nemá v hokeji co dělat. Doufám, že můžu napravit alespoň něco ze škod, které jsem způsobil," řekl hokejista, jenž zbitému Mooreovi popřál rychlé uzdravení.

Jeden z nejproduktivnějších útočníků Canucks v březnovém zápase NHL s Coloradem ztratil nervy a zbil Moorea do bezvědomí. Zakrvácený hokejista Avalanche led opustil na nosítkách a se dvěma zlomenými krčními obratli a otřesem mozku byl převezen do nemocnice.

Během roční zkušební doby musí Bertuzzi odsloužit 80 hodin veřejně prospěšných prací a nesmí proti Mooreovi nastoupit v žádném zápase. To je však stejně nepravděpodobné - útočník Colorada se totiž po ataku protihráče stále potýká se zdravotními problémy a osud letošního ročníku NHL je kvůli výluce ve hvězdách.

V zámořské soutěži je Bertuzzi po svém zběsilém činu stále v trestu. O dalším osudu jeho sportovní kariéry vedení NHL rozhodne až po skončení výluky.

Reklama