Hlavní obsah

Nejlepším obráncem NHL se stane Letang, Subban či Suter

New York

Kris Letang z Pittsburghu, P.K. Subban z Montrealu a Ryan Suter z Minnesoty jsou finalisty na zisk Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL. Všichni tři jsou poprvé v konečné nominaci na trofej, o jejímž držiteli rozhoduje v hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Hokejisté Pittsburghu Kris Letang (58) a Beau Bennett.

Článek

Mezi nejlepší trojicí chybí kandidáti z minulých let - slovenský bek Zdeno Chára z Bostonu či Shea Weber z Nashvillu. Stejně tak loňský vítěz Erik Karlsson z Ottawy, který větší část zkrácené sezóny po výluce v NHL vynechal kvůli zranění Achillovy šlachy.

Třiadvacetiletý Subban a o tři roky starší Letang byli nejproduktivnějšími hráči sezóny. Subban ve 42 utkáních zaznamenal 38 bodů za 11 branek a 27 asistencí. Letang si připsal ve 35 zápasech stejný počet bodů za pět tref a 33 přihrávek, kvůli zranění vynechal 13 duelů. Subban měl v bilanci plus/minus 12 a Letang 16 kladných bodů.

Osmadvacetiletý Suter byl v produktivitě hned za nimi, když zaznamenal 32 bodů za čtyři přesné zásahy a 28 přihrávek z 48 duelů. V účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólem měl dva plusové body.

Reklama