Hlavní obsah

Hokejisty Colorada by měl trénovat legendární brankář Roy

Denver

Novým trenérem hokejistů Colorada v zámořské NHL by se měl stát bývalý vynikající brankář Patrick Roy. Vedení Avalanche, kde po nevydařené sezóně skončil Joe Sacco, sice příchod bývalé opory na střídačku oficiálně nepotvrdilo, s odkazem na bratra Roye o tom ale informuje deník Denver Post na svém webu.

Foto: Clement Allard, ČTK/AP

Legenda NHL Patrick Roy.

Článek

"Už se řeší jen poslední detaily smlouvy. V Coloradu budou velmi šťastní a Patrick hledá novou výzvu," uvedl Stephane Roy.

Sedmačtyřicetiletý Patrick Roy, který je členem Síně slávy NHL, ukončil hráčskou kariéru v roce 2003. Ve sbírce má čtyři prsteny za vítězství ve Stanleyově poháru, dvakrát se mu to přitom podařilo v dresu Colorada. Třikrát byl vyhlášen nejlepším brankářem sezóny v NHL a třikrát převzal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

Držitel řady dalších ocenění a rekordů, jehož číslo 33 Colorado ani Montreal na jeho počest již nepoužívají, je v současnosti spolumajitelem, generálním manažerem i trenérem juniorského klubu Quebec Remparts hrajícího QMJHL. Tým pod jeho vedením vyhrál i Memorial Cup.

Reklama

Související témata: