Hlavní obsah

Slavia Hertla neudrží. Mladý útočník už si může balit kufry na cestu do San Jose

Přestup talentovaného mladíka Tomáše Hertla do NHL je na spadnutí. Devatenáctiletý hokejový útočník Slavie si už může balit kufry na cestu do San Jose Sharks.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Hertl.

Článek

"Jsme v úzkém kontaktu se San Jose a jednáme. Dohoda je otázka hodin, nebo dnů," řekl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest. Je nepravděpodobné, že by k finální dohodě nakonec nedošlo. Vedení Sharks má o útočníka, kterého loni draftovalo v prvním kole jako sedmnáctého hráče v pořadí, velký zájem. Podle informací zámořských médii byla smlouva dokonce již podepsána, klub ani Spálenka to ale zatím oficiálně nepotvrdili.

Hertl má ještě rok platný kontrakt na Slavii, cestu do zámoří mu ale otevřela smlouva mezi Mezinárodní hokejovou federací a NHL upravující podmínky odchodu evropských hráčů za Atlantik. S jejími podmínkami minulý týden souhlasilo vedení Českého svazu ledního hokeje i zástupci extraligových klubů.

240 000 dolarů pro Slavii

K finálnímu podpisu ještě podle dostupných zpráv nedošlo, ale jednotlivé kluby již začaly s hráči působícími v Evropě vyjednávat o podmínkách jejich odchodu do NHL. Slavia získá podle dohody za Hertla, který v uplynulé sezoně odehrál za Pražany včetně play off 54 zápasů s bilancí 21 branek a 17 asistencí, odstupné ve výši 240 000 dolarů.

"Hertl je hráč, který dobře čte hru. Viděli jsme ho na juniorském mistrovství světa a pravidelně hraje seniorskou soutěž," uvedl na adresu českého talentu generální manažer San Jose Doug Wilson již po loňském draftu. "Nejde jen o jeho urostlou postavu, ale i jeho o všestrannost. Myslíme si, že je na ligu (NHL) připraven," řekl Wilson.

Reklama

Související témata: