Hlavní obsah

Pittsburgh - Boston 1:6Stav série 0:2Boston deklasoval Tučňáky! Jágr připravil dva góly, Krejčí vyhnal Vokouna z branky

Pittsburgh/Praha

Naprosto suverénním způsobem ovládli hokejisté Bostonu druhé finále Východní konference proti Pittsburghu, který v jeho hale deklasovali 6:1. Bruins parádně vyšla zejména úvodní třetina, v níž Tučňákům nasázeli hned čtyři góly, tím třetím v pořadí vyhnal nejproduktivnější hráč play off David Krejčí gólmana Tomáše Vokouna na střídačku. Nejlepší zápas v letošních vyřazovacích bojích sehrál Jaromír Jágr, když si připsal dvě asistence a celkem byl u třech vstřelených branek. Medvědi tak vedou 2:0 na zápasy, série se nyní stěhuje na jejich led. Třetí pokračování je na programu ze středy na čtvrtek středoevropského času.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Útočník Bostonu David Krejčí (vpravo) oslavuje se spoluhráčem Nathanem Hortonem svůj gól proti Pittsburghu.

Článek
Fotogalerie

Boston předvedl ve druhém duelu v Consol Energy Center první třetinu snů, do vedení šel už po osmadvaceti vteřinách hry. Crosbyho špatnou nahrávku na útočné modré totiž vystihl Marchand a po bleskovém protiútoku překonal nejrychlejším gólem právě probíhajícího play off gólmana Tomáše Vokouna.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=252716&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=252716&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Tučňáky brzký inkasovaný gól opařil a před brankáře Bruins Raska se dostávali jen sporadicky. Naopak v 15. minutě přidal druhý gól hostů dorážející Horton a o dvě minuty později po fantastickém vyšachování obrany zvyšoval už na 3:0 Krejčí, jenž jubilejním dvacátým bodem stvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče letošních vyřazovacích bojů a zároveň vyhnal krajana Vokouna na střídačku.

"Prohrávali jsme 0:3, musel jsem nějak reagovat. Nemyslím si ale, že by Vokoun měl na inkasovaných gólech nějak velkou část viny," uvedl po utkání kouč poražených Dan Bylsma.

Vokounův náhradník Fleury, který se na led vrátil poprvé od čtvrtého zápasu série prvního kola s Islanders, však udržel čisté konto jen tři minuty. Po Jágrově přihrávce zamířil devět vteřin před první sirénou pod horní tyčku Marchand a Medvědi tak po 24 vteřinách zareagovali na Sutterovo snížení a úvodní dvacetiminutovku opanovali v poměru 4:1.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="catid=35&amp;id=252719&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="catid=35&amp;id=252719&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Frustrovaní fanoušci už ani na Jágra nebučeli

V prostřední třetině sice Penguins přidali, svého soupeře přestříleli, do vážnějších příležitostí se však nedostávali, a Bruins tak svůj náskok s poklidem hlídali. Hned v úvodu třetího dějství navíc Jaromír Jágr nezištným pasem našel Bergerona, který už neměl problém trefit odkrytou klec, čímž domácím zasadil definitivní K.O.

Vyprodaná aréna od té chvíle ztichla, dokonce ani na Jágra, který uťal šestizápasový bodový půst, už neměla sílu bučet, jak nemohla uvěřit dominanci Bostonu... Tučňáci si prostě poslední třetinu doslova protrpěli, na možný obrat rezignovali, minutu před koncem navíc uzavřel na konečných 6:1 Boychuk.

"Hráli jsme prostě strašně. Jinak to ani nelze popsat,"  kabonil se kapitán domácích a kandidát na Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče Sidney Crosby.

<param name="movie" value="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf"/><param name="quality" value="high"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="flashVars" value="hlg=20122013,3,312&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/"/><embed allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="hlg=20122013,3,312&amp;server=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;pageurl=http://video.nhl.com/videocenter/&amp;nlwa=http://app2.neulion.com/videocenter/nhl/" height="265" src="http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter-v1/embed.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="430"/>

Boston vyhrál první zápas 3:0 a má nadějně nakročeno k druhé účasti ve finále Stanleyova poháru za poslední tři sezóny. V roce 2011 slavnou trofej Medvědi získali.

"Nesmíme se nechat ukolébat tím, co se nám v Pittsburghu povedlo," varuje před podceněním soupeře Krejčího parťák z útoku Milan Lucic. "Dosáhli jsme sice dvou velkých vítězství, ale jsou to pořád jen dvě výhry. Stále je před námi dlouhá cesta, protože oni (Penguins) mají dost síly i charakteru, aby se dostali znovu do hry."

Finále Východní konference play off NHL - 2. zápas:
Pittsburgh - Boston 1:6 (1:4, 0:0, 0:2)
Branky: 20. Sutter - 1. a 20. Marchand (na druhou Jágr), 15. Horton, 17. Krejčí, 41. Bergeron (Jágr), 59. Boychuk. Tomáš Vokoun odchytal za Pittsburgh 16 minut a 31 vteřin, z 12 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 75 procent. Střely na branku: 27:29. Diváci: 18.619. Stav série 0:2.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off 2013

  • Osmifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh NY Islanders - logo NY Islanders
    4 : 2
  • Montreal - logo Montreal Ottawa - logo Ottawa
    1 : 4
  • Washington - logo Washington NY Rangers - logo NY Rangers
    3 : 4
  • Boston - logo Boston Toronto - logo Toronto
    4 : 3
  • Chicago - logo Chicago Minnesota - logo Minnesota
    4 : 1
  • Anaheim - logo Anaheim Detroit - logo Detroit
    3 : 4
  • Vancouver - logo Vancouver San Jose - logo San Jose
    0 : 4
  • St. Louis - logo St. Louis Los Angeles - logo Los Angeles
    2 : 4
  • Čtvrtfinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Ottawa - logo Ottawa
    4 : 1
  • NY Rangers - logo NY Rangers Boston - logo Boston
    1 : 4
  • Chicago - logo Chicago Detroit - logo Detroit
    4 : 3
  • San Jose - logo San Jose Los Angeles - logo Los Angeles
    3 : 4
  • Semifinále

  • Pittsburgh - logo Pittsburgh Boston - logo Boston
    0 : 4
  • Chicago - logo Chicago Los Angeles - logo Los Angeles
    4 : 1
  • Finále

  • Chicago - logo Chicago Boston - logo Boston
    4 : 2