Hlavní obsah

Kanada udělala radikální krok. Zakázala draftování zahraničních brankářů

Ottawa

V Canadian Hockey League (CHL), neboli Kanadské hokejové lize velmi brzy odzvoní zahraničním gólmanům a post mezi tyčemi bude výhradně patřit domácím talentům. Vedení soutěže v úterý rozhodlo, že vstupní draft v roce 2013 bude pro kluby poslední příležitostí, jak získat do týmu evropského brankáře.

Foto: Sport.cz

I Ondřej Pavelec prošel kanadskou CHL. Tuto možnost už jeho následovníci mít nebudou.

Článek

Cílem rozhodnutí je ochránit vývoj vlastní kanadské gólmanské líhně. „Brankářská pozice je v naší hře nejdůležitější. Spolu s Kanadským hokejovým svazem jsme se rozhodli, že pro lepší vývoj našich brankářů zvýšíme jejich šance zahrát si naši ligu," cituje prohlášení prezidenta CHL Davida Branche server kanadské televizní stanice TSN.

CHL pod sebou sdružuje tři nejvýznamnější kanadské juniorské soutěže QMJHL, OHL a WHL a patří tak k hlavnímu dodavateli talentů nejen kanadského špičkového hokeje.

„CHL ale dál bude pokračovat jako nejlepší zásobárna talentů pro NHL a kanadský univerzitní sport," ujišťoval Branche.

Evropští brankáři narození v letech 1994 a 1995 mohou být vybráni v prvním kole CHL Import Draft 2013, který se koná 3. července. Ti, kteří už v soutěži působí, mohou pochopitelně v soutěži zůstat, dokud budou věkem spadat do kategorie juniorů.

CHL v minulosti prošli například i brankáři současné české reprezentace Ondřej Pavelec či Petr Mrázek.

Reklama

Související témata: