Hlavní obsah

Útočník Korpikoski bude v NHL hrát nadále za Phoenix

Aktualizováno

Útočník Mike Ribeiro, který byl jedním z největších jmen na trhu s volnými hráči NHL, bude hrát za Phoenix. S klubem uzavřel třiatřicetiletý rodák z Montrealu čtyřletý kontrakt s celkovým příjmem 22 milionů dolarů. Na nové smlouvě s Phoenixem se dohodl také finský útočník Lauri Korpikoski.

Článek

Zkušený centr odehrál minulý ročník ve Washingtonu, kde byl za hlavní postavou týmu Alexandrem Ovečkinem druhým nejproduktivnějším hráčem v základní části. Odehrál všech 48 utkání a zaznamenal 49 bodů za 13 branek a 36 přihrávek. V sedmi duelech play off dal gól a na další nahrál.

Během kariéry hrál Ribeiro rovněž za Montreal a také za Dallas. Dohromady odehrál v základní části 785 utkání s bilancí 609 bodů díky 186 přesným zásahům a 423 asistencím. Ve 49 kláních vyřazovacích bojů vyprodukoval 27 bodů (6+21).

Korpikoski pokračuje mezi Kojoty

Vedení Kojotů se dohodlo těsně před otevřením trhu s volnými hráči na nové čtyřleté smlouvě také s finským útočníkem Laurim Korpikoskim. Šestadvacetiletý hráč, jenž byl v pozici chráněného volného hráče, si díky ní vydělá celkem 10 milionů dolarů.

Rodák z Turku odehrál v minulé sezóně za Coyotes 36 utkání a připsal si 11 bodů (6+5). Za celou kariéru v zámoří má na kontě 336 odehraných zápasů v základní části, v nichž nastřádal 113 bodů za 53 branek a 60 asistencí. V play off přidal ve 30 duelech dva góly a tři nahrávky. Hrál také za New York Rangers, kteří ho v roce 2004 draftovali jako 19. hráče v pořadí.

Arizonský klub získal rovněž gólmana Thomase Greisse, který dosud patřil San Jose, a na nové smlouvě se dohodl také s dalším forvardem Kylem Chipchurou.

Reklama