Hlavní obsah

Horton se upsal Columbusu, Detroit získal Alfredssona. Dres změnil také Filppula nebo Ference

Aktualizováno

Hokejový útočník Nathan Horton bude v NHL pokračovat v dresu Columbusu. Dosavadní spoluhráč Davida Krejčího v elitní formaci Bostonu podepsal s vedením Blue Jackets sedmiletou smlouvu za 37,1 miliónů dolarů. Průměrně tak vydělá 5,3 miliónu dolarů ročně. V pátek změnili dres také Filppula, Alfredsson nebo Emery.

Foto: John Gress, Reuters

Nová akvizice Columbusu útočník Nathan Horton (vpravo) se s Davidem Krejčím raduje z branky.

Článek

Osmadvacetiletý Kanaďan Nathan Horton před dvěma lety s Bruins vyhrál Stanleyův pohár. Po skončení letošní sezóny, ve které Boston prohrál ve finále play off s Chicagem, ale oznámil, že v klubu nebude pokračovat a změní působiště. Columbus patřil podle neoficiálních informací o největší zájemce o jeho služby.

Trojka draftu v roce 2003 odehrála v NHL 591 zápasů s bilancí 198 branek a 204 asistencí. V play off Horton nasbíral dalších 36 bodů (15+21) ve 43 utkáních.

Útočník Daniel Alfredsson opouští po 17 letech Ottawu, s níž spojil celou dosavadní kariéru v NHL, a nově bude hrát za Detroit. Čtyřicetiletý švédský reprezentant podepsal podle informací kanadské televizní stanice TSN s klubem Red Wings roční smlouvu s platem 5,5 miliónu dolarů.

Nabokov zůstává v NY Islanders, Ference k Oilers

Ruský gólman Jevgenij Nabokov zůstává v NHL hráčem New Yorku Islanders. Zkušený gólman, jenž za tři týdny oslaví osmatřicetiny, se s vedením Ostrovanů dohodl na novém ročním kontraktu, který mu zaručuje příjem 3,25 miliónu dolarů. Nové smlouvy podepsali s klubem i obránce Travis Hamonic a útočník Pierre-Marc Bouchard.

Obránce Andrew Ference, o jehož služby ztratil zájem poražený finalista posledního play off z Bostonu, bude od nové sezóny oblékat dres Edmontonu. S vedením kanadského týmu se z pozice nechráněného volného hráče dohodl na čtyřleté smlouvě s celkovým příjmem 13 miliónů dolarů.

Brankář Ray Emery opouští Chicago, v jehož dresu se letos radoval ze zisku Stanleyova poháru, a nově bude v NHL hájit barvy bývalého klubu Philadelphie (naposledy 2009/10). Třicetiletý Kanaďan podepsal s vedením Flyers roční smlouvu s platem 1,65 mil. USD. Philadeplhia se nedávno zbavila jedničky Ilji Bryzgalova, o jeho místo by měl bojovat Emery se Stevem Masonem.

Clowe do Devils, Filppula opouští Detroit

Hokejový útočník Ryane Clowe podepsal jakožto nechráněný volný hráč pětiletou smlouvu s New Jersey, blízkým konkurentem newyorských Rangers, jejichž dres v NHL naposledy oblékal. Kontrakt mu zajišťuje celkový příjem 24,25 miliónu dolarů, v průměru takřka pět miliónů dolarů ročně.

Vedení Toronta udrželo v týmu jednu z klíčových postav ofenzivy Tylera Bozaka. Se sedmadvacetiletým hokejistou, který se stal nechráněným volným hráčem, podepsalo novou čtyřletou smlouvu na celkem 21 miliónů dolarů. Výraznou posilou do útoku je příchod Davida Clarksona z New Jersey, jenž se klubu upsal dokonce na sedm let a má garantovaný celkový příjem 36,75 miliónu dolarů.

Jednu z největších „ryb" na sobotním otevřeném trhu s volnými hráči v NHL získala Tampa Bay. Do týmu Blesků přichází finský útočník Valtteri Filppula, jenž dosud hrál jen v Detroitu. Pětiletý kontrakt mu zajišťuje celkový příjem 25 mil. dolarů. Filppula odehrál v minulém ročníku v základní části 41 utkání a připsal si 17 bodů (9+8), další dvě branky a čtyři nahrávky přidal ve 14 zápasech play off.

Nashville má čtyři útočníky, Ryan a MacArthur míří do Ottawy

Čtveřici útočníků získali v NHL na trhu s volnými hráči představitelé Nashvillu. Tým Predátorů posílí Matt Cullen, Viktor Stalberg, Eric Nystrom a Matt Hendricks. Cullen, který je z celého kvarteta nejstarší, podepsal dvouletou smlouvu, Nystrom a Stalberg s Hendricksem shodně čtyřletou.

Hokejisté Ottawy získali do ofenzivy výraznou posilu Bobbyho Ryana. Do metropole Kanady přichází šestadvacetiletý kanonýr výměnou z Anaheimu za Jakoba Silfverberga, Stefana Noesena a právo v prvním kole příštího draftu.

Po Torontu, kde naposledy působil, si vyzkouší dres dalšího kanadského týmu jiný útočník Clarke MacArthur. S vedením Ottawy se dohodl na dvouleté smlouvě, která mu garantuje celkový příjem 6,5 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: