Hlavní obsah

OBRAZEM: Rask zavítal do Plzně. Dostal zlatou medaili a potěžkal si mistrovský pohár

Plzeň

Finský brankář Tuukka Rask se letos ve finále NHL s Bostonem vysněného Stanley Cupu nedočkal, jeho tým podlehl Chicagu. Tak si v rámci soukromé návštěvy České republiky alespoň potěžkal mistrovský pohár pro vítěze extraligy, který v uplynulé sezóně po dobu výluky v zámořské soutěži pomáhal plzeňským hokejistům vyhrát: nastoupil v sedmnácti zápasech a v patnácti z nich tým kapitána Martina Straky vyhrál. "Je docela těžký," usmál se vytáhlý Fin v náručí s trofejí v Golf Parku Plzeň, kde mu zástupci západočeského klubu předali i zlatou medaili.

Foto: hcskoda.cz

Tuukka Rask s pohárem pro vítěze extraligy.

Článek
Fotogalerie

Díky nové osmileté smlouvě na 56 miliónů dolarů se minulý týden finský gólman zařadil mezi nejlépe placené hokejové brankáře světa, rozčarování z finálového nezdaru v play off z Raska z něho ale stále nevyprchalo. "Myslím si, že už se toho nezbavím. To je ale sport, podobné věci se stávají a my se přes ně prostě musíme dostat."

V Bostonu letos marně usilovali o hokejový grál i čeští forvardi David Krejčí a Jaromír Jágr, který měl možnost slavný pohár získat zhnovu po dlouhých 21 letech. "Bylo úžasné ho sledovat, jak dře a dělá vše co může, aby nám k tomu poháru pomohl," prohlásil Rask s obdivem. "Ale bohužel to nevyšlo."

S větší radostí si proto tentokrát v Plzni užíval pocit vítěze. "Je to skvělé. Po tom zklamání, které jsem zažil v NHL, je fajn se vrátit sem a vidět zase všechny ty lidi. Vím, jak si tohoto poháru cení fanoušci a vůbec celá Plzeň, když ho získali poprvé. Být mistrem je výborný pocit," uvedl šestadvacetiletý Rask na plzeňském webu.

V Plzni se Rask zdrží asi tři dny. "Moc se mi tu líbí. Nikdy jsem tu nebyl v létě, ale je to tu nádherné a těším se, že tu strávím nějaký čas. Rád bych si zahrál golf, potkal se s kamarády a snad i vypil několik piv," dodal Rask s úsměvem.

Vítěz Stanleyova poháru s Bruins z roku 2011, kdy kryl záda Thomasovi, v minulých dnech odpočíval ve Finsku. A věnoval se golfu, který si zahrál i ve čtvrtek v Česku.

„Jsme velmi rádi, že Ti můžeme předat zlatou medaili a poděkovat za Tvojí pomoc k našemu prvnímu titulu," uvedl zástupce plzeňského klubu Jaromír Zavoral na golfovém hřišti Dýšina, kde si gólman mohl potěžkat i mistrovský pohár.

Reklama

Související témata: