Hlavní obsah

Hertla v zámoří velebí. Zahraje si v útoku s Thorntonem, očekávají

New York

Výborný dojem zanechal útočník Tomáš Hertl v zámoří během svého působení v červencovém kempu nováčků týmu San Jose Sharks. Devatenáctiletému forvardovi předpovídají hokejoví experti za Atlantikem start v prvním mužstvu, podle serveru nhl.com by měl dokonce zaujmout místo ve druhé řadě vedle Brenta Burnse a olympijského vítěze a někdejší jedničky draftu Joea Thorntona. Český reprezentant by měl nahradit TJ Galiardiho, který byl vytrejdován do Calgary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Hertl přichází na sraz hokejové reprezentace v holešovické Tipsport Areně.

Článek

„Do kempu přijede Hertl připravený porvat se o místo v prvním týmu. A šance má skutečně velké, protože zatím předčil všechna očekávání," napsal Davis Harper z nhl.com, jenž slávistického odchovance zařadil na první příčku mezi novými tvářemi v celku Sharks.

Odborníci na Hertlovi oceňují především hokejovou šikovnost a houževnatost v boji o puk. „I přes své mládí byl nejproduktivnějším hráčem Slavie v minulém ročníku ligy," připomněl Harper forvardovu bilanci 30 bodů (18+12) v základní části.

Hertl však zůstává nohama pevně na zemi a prohlášení zástupců klubu i médií bere s rezervou. Právě až zářijový kemp podle něho ukáže, zda se probojuje do kádru San Jose, nebo bude o místo bojovat na farmě ve Worcesteru v AHL.

Hertl: Musím dát gól hlavně v září a říjnu

"Oni říkají, že každý má šanci. Já se snažil ukazovat svou nejlepší hru a doufám, že se mi to povedlo. Určitě možnost je, já se musím ukázat a dát nějaký gól hlavně v září a říjnu, v přípravných zápasech a chytit šanci za pačesy. Pak trenér uvidí, jestli se mu budu hodit," uvedl minulý měsíc po příletu ze zámoří.

„Můj sen je NHL a udělám cokoliv," doplnil Hertl, který se Sharks uzavřel tříletý nováčkovský kontrakt. Ten mu může při naplnění bonusů vynést až 1,325 miliónu dolarů ročně.

Hertla draftovali Sharks v loňském roce v prvním kole jako celkově 17. hráče v pořadí. To už měl za sebou kompletní sezónu v extralize, ve Slavii zůstal a vybojoval si i účast na mistrovství světa ve Stockholmu.

Reklama

Související témata: