Hlavní obsah

Reprezentant Olesz se přesunul z New Jersey na farmu

Newark

Útočníka New Jersey Rostislava Olesze si z listiny volných hráčů žádný jiný klub NHL nevybral a osmadvacetiletý český hokejista se přesunul na farmu do Albany. V dresu Devils, s nimiž podepsal v létě jako volný hráč roční smlouvu na jeden milión dolarů, si připsal v deseti zápasech dvě asistence.

Foto: Ann Heisenfelt, ČTK/AP

Rostislav Olesz (v bílém) bojuje o kotouč s Jaredem Spurgeonem z Minnesoty.

Článek

Člen širšího kádru pro olympijské hry v Soči tak musí do AHL, kde strávil už minulé dvě sezony. Po přestupu z Floridy do Chicaga po sezoně 2010/11 nastoupil za Blackhawks jen v šesti zápasech a působil v záložním týmu v Rockfordu. Chicago se jej rozhodlo vyplatit ze smlouvy platné ještě na tuto sezonu na 4,250 miliónu dolarů.

Prostor dostal

Podle trenéra Devils Peta DeBoera dostal Olesz v zápasech dostat příležitostí. "Myslím, že je to férové. Ale není to pro něj lehká situace, když byl tři roky mimo NHL," řekl DeBoer na adresu Olesze, který byl na konci působení na Floridě od února 2011 mimo hru kvůli zranění kolena. "Hráči, kteří přišli, jako Olesz, dostali šanci. Nehráli tři minuty za zápas. Dostali prostor na ledě a musí z toho vytěžit co nejvíce."

Oleszovi, který má v NHL na kontě z 365 utkání 134 bodů za 57 branek a 77 asistencí, se nedaří navázat na povedené sezony v dresu Floridy. V AHL musí bojovat o návrat do prvního týmu, v němž jsou Patrik Eliáš, Jaromír Jágr a Marek Židlický.

"Od hráče jeho parametrů (186 centimetrů a 97 kilogramů) jsme čekali nějaké góly z předbrankového prostoru a tvorbu hry. Něco z toho předvedl. Na druhou stranu za naše výsledky rozhodně nemůže Rusty Olesz," odmítl DeBoer, že by se vítkovický odchovanec stal obětí nezdarů Devils, kteří jsou s 10 body ze 14 utkání až třináctí ve Východní konferenci.

Reklama

Související témata: