Hlavní obsah

Ovečkin zůstal po souboji s Hejdou ležet na ledě. Pak sudím vynadal, proč Čecha nepotrestali

Denver

Dvojnásobnou frustraci cítil po nedělním duelu v Coloradu kapitán hokejistů Washingtonu Alexandr Ovečkin. Capitals nejenže prohráli 1:4, ruský kanonýr navíc na konci druhé třetiny upadl po souboji s Janem Hejdou a po bolestivém nárazu na mantinel zůstal přes minutu ležet na ledě. Sudí však zákrok českého zadáka jako faul nevyhodnotili.

Foto: Chris Humphreys, Reuters

Kapitán Washingtonu zůstává ležet na ledě po souboji s obráncem Colorada Janem Hejdou.

Článek

„Podle mě to bylo podražení, narazil jsem hlavou na mantinel. Fakt nevím, co rozhodčí zrovna dělali, ale tohle byly jasné dvě minuty," rozčiloval se Ovečkin. Když se po více než minutě z ledu zvedl, cestou na střídačku i na ní pak sudím spílal, proč Hejdu nepotrestali.

Jenže podle opakovaných záběrů se zdá, že arbitři rozhodli správně. „Jsem si stoprocentně jistý, že jsem měl hokejku na ledě a on (Ovečkin) mi na ni stoupl. Pak šel k ledu a já přepadl přes něho," obhajoval se Hejda.

Z úmyslu faulovat neobviňoval Hejdu ani kouč Capitals Adam Oates, jenž si bezprostředně po skončení duelu celou situaci znovu prohlédl na videu. „Na něm bylo vidět, že se Hejda o nic nesnažil, ale jeho hokejka zasáhla Oviho brusli, proto pak ten tvrdý náraz."

Nebylo to přitom poprvé, co se oba hráči v nedělním duelu potkali v ostrém souboji. Hned ve čtvrté minutě Ovečkin tvrdě, ale v rámci pravidel, dohrál Hejdu na mantinel. Po zápase mohl slavit český reprezentant, který byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. „Byl vynikající," pochválil svého svěřence kouč Lavin Patrick Roy.

Reklama