Hlavní obsah

Paráda útočníka Dallasu: Seguin spadl na kolena, přesto dal gól přes celé hřiště

Edmonton

Velmi hektický závěr si prožili fanoušci v hale Rexall Place v Edmontonu, kde se domácí Oilers nakonec v posledních minutách marně pokoušeli o obrat v utkání zámořské NHL proti Dallasu. Urputnou snahu Olejářů nakonec utnul gólem z velmi krkolomné pozice Tyler Seguin.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Hokejisté Dallasu Jordie Benn (24), Stephane Robidas (3) a Brenden Dillon oslavují gól Tylera Seguina (91) v utkání proti Edmontonu Oilers v Rexall Place.

Článek

Hrála se poslední minuta utkání a Edmonton dál bezúspěšně dobýval branku Kariho Lehtonena. Jenže kanadský tým prohrával jen 0:1 a zápas se ještě dal zachránit. Kouč Dallas Eakins také pochopitelně vsadil na hru bez brankáře.

Risk však nevyšel, útočník Dallasu Tyler Seguin totiž zachytil nepřesnou rozehrávku, a přestože spadl na zem, i vkleče na kolenou parádně trefil téměř přes celé hřiště prázdnou bránu soupeře. Jeho gól tak definitivně zlomil odpor domácích, kteří při pokračující hře bez brankáře inkasovali ještě jednou.

„Byl jsem už strašně unavený, ale na bránu jsem stačil zamířit. Vůbec mě ale v tu chvíli nezajímalo, zda se trefím, nebo ne. Bylo to jedno z těch střídání, kdy jste na ledě nejméně minutu. Oni si nás pěkně rozebírali a já jsem to chtěl prostě jen dostat ven. Bral jsem to tak, že když trefím bránu, bude to skvělé, a když ne, budeme mít alespoň čas na odpočinek," popsal svůj zásah Seguin.

Dallas tak slavil výhru 3:0 a hokejisté Edmontonu teď mají o čem přemýšlet, doma už totiž potřetí neskórovali.

Reklama

Související témata: