Hlavní obsah

Hertl rozesmutnil Vancouver. Jako kopanec do zubů, mračil se kouč Canucks Tortorella

Vancouver

Dokonalý obrat se podařil hokejistům San Jose ve Vancouveru. O vyrovnávací gól 65 vteřin před koncem třetí třetiny se postarala česká kometa NHL Tomáš Hertl. V nastaveném čase pak dokonal obrat Dan Boyle a Žraloci tak na ledě Canucks vybojovali plný počet bodů po výhře 2:1. Hráči Vancouveru a kouč John Tortorella museli polykat nepříjemnou pilulku.

Foto: Bruce Fedyck, Reuters

Útočník San Jose Tomáš Hertl střílí gól.

Článek

V zápase dominovali oba gólmani. Zatímco brankář Vancouveru Roberto Luongo držel čisté konto až do závěru zápasu, hostujícího Anttiho Niemiho prostřelil ve 44. minutě Kevin Bieksa. Útočníci San Jose začali úřadovat až v samotném závěru. Během závěrečného tlaku se puk dostal k u modré čáry stojícímu Boylovi, který našel volného Hertla. Pro českého mladíka už nebyl problém zasunout 65 vteřin před koncem třetí třetiny puk do odkryté sítě.

Na první pohled se zdálo, že se puk k Hertlovi odrazil náhodou. To ale Boyle vyloučil. „Puk se ke mně pomalu blížil a já jsem jako ve zpomaleném záběru mohl vidět, jak se čtyři pět hráčů řítí proti mojí střele. Tak jsem v poslední vteřině změnil názor a s obrovským štěstím procpal puk na našeho hráče. Tomáš byl ve správnou chvíli na správném místě. Tak to střelci dělají," vysvětlil Kanaďan.

Boyle nakonec rozhodl o vítězství San Jose, když ve třetí minutě nastavení propálil po pohledné akci celého útoku domácího gólmana. San Jose tak využilo přesilovou hru a dokonalo obrat. „Tam se mi to podařilo tak, jak jsem plánoval. Přesilovku jsme potřebovali proměnit," prohlásil Boyle po zápase.

Nebyli jsme lepším týmem, přiznal McLellan

Spokojeností oplýval samozřejmě i trenér San Jose Todd McLellan, který vyzdvihl výkon gólmana Niemiho. Fin předvedl v zápase 34 úspěšných zákroků. „Nemo (Niemi) nám dal šanci zůstat v zápase až do konce, předvedl velké množství důležitých zákroků. O takovýchto zápasech fanoušci říkají, že je rozhodl hokejový Bůh. Dnes jsme nebyli lepším týmem, ale na druhou stranu jsme v předchozích zápasech lepší byli a nedokázali zvítězit. Tentokrát jsme našli cestu, jak se do zápasu vrátit," těšilo McLellana.

Jedním z nejsmutnějších hráčů Vancouveru byl Luongo, který nejenom že nevychytal čisté konto, ale nakonec nedovedl svůj tým ani k vítězství. „Myslím, že měli pořádný kus štěstí (při vyrovnávacím gólu), pak přidali další gól v nastavení a byl konec. Další důkaz, jak vyrovnaná NHL je. Byli jsme minutu od vítězství v zápase, o kterém bych řekl, že jsme ho zvládli bravurně. A pak se všechno sesypalo a my prohráli," prohlásil uznávaný brankář.

Rozladěný byl také kouč domácích John Tortorella. „Byl to pořádný kopanec do zubů," prohlásil. Pak se pokusil na výsledku hledat pozitiva. „Při pohledu zpět vidím hodně věcí, které se nám dařily proti velice dobrému hokejovému týmu. To je to, co bych si z toho chtěl odnést," dodal.

Reklama

Související témata: