Hlavní obsah

Hrdina Chabibulin. Brankář Chicaga podržel svůj tým i přes zranění

Nashville

Nevídanou obětavost ukázal v utkání zámořské NHL hokejový brankář Chicaga Nikolaj Chabibulin. Jeho tým proti Phoenixu prohrával na konci druhé třetiny 0:2. Při zákroku po střele obránce Predators Shey Webera se očividně zranil. Ale vzhledem k tomu, že sudí hru okamžitě nepřerušili, ruský gólman chytal dál.

Foto: Profimedia.cz

Ošetřovaný Nikolaj Chabibulin.

Článek

Gól na 3:0 by byl kritický. Věděl to i Chabibulin. Probíhala 16. minuta utkání a jeho Blackhawks vzdorovali přesilové hře Predators. Puk se dostal na modrou ke kapitánovi Nashvillu Weberovi, který napřáhl a tvrdě vypálil. Jeho střela byla pro ruského brankáře osudná...

Chabibulin se snažil po zákroku dostat zpět do postoje, ale vzhledem k čerstvému zranění toho nebyl schopen. Rozhodčí si však jeho problémů patrně nevšiml a hru nechal pokračovat. Tlak Nashvillu tak neustal a ruský veterán musel čelit střele švédského forvarda Hörnqvista.

Chabibulin po přerušení přepustil místo v brance Chicaga Crawfordovi, led ovšem mohl opustit s dobrým pocitem, že svůj tým nenechal ve štychu.

Predátoři přece jen dokázali Blackhawks utéci na tříbrankový rozdíl. Tým Nashvillu, za nějž nastoupil Marek Mazanec, nakonec Chicago rozstřílel 7:2.

Předběžné vyšetření zjistilo, že čtyřicetiletý Chabibulin utrpěl zranění v dolní části těla.

Reklama

Související témata: