Hlavní obsah

Famózní zákrok! Brankář Predátorů po nešťastném odrazu puku čaroval

Philadelphia

Ačkoli hokejisté Nashvillu už měli ve čtvrtečním zápase NHL na ledě Philadelphie k dispozici nového brankáře Devana Dubnyka z Edmontonu, postavil se mezi tři tyče Carter Hutton a vychytal mužstvu vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Americký gólman předvedl v hale Wells Fargo Center sedmadvacet úspěšných zákroků, ten nejlepší pak v 28. minutě za stavu 2:1 pro Predators, když tygřím skokem lapil tutovku Michaela Raffla.

Foto: Don Mcpeak, Reuters

Gólman Nashvillu Carter Hutton.

Článek

Byl to zákrok z říše snů. Claude Giroux nahodil puk ze středního pásma po mantinelu. Hutton se vydal za branku pro kotouč, jenže ten se od zadního hrazení nečekaně odrazil do míst, kde číhal zcela volný Raffl. Rakouský útočník střílel z první do odkryté klece, Hutton ale po puku skočil a lapačkou střelu zneškodnil.

Celá situace pobavila takřka celou střídačku hostů, kteří se radovali z druhé výhry v řadě. Tu jim zajistil v sedmé sérii nájezdů švýcarský obránce Roman Josi. "Byl to spíš takový fotbalový zákrok. Myslím, že se (v médiích) jeho zákrok bude ještě hodně dlouho opakovat," komentoval Josi úžasný Huttonův kousek.

Reklama

Související témata: