Hlavní obsah

Mladík Šustr si rychle zvykl na NHL, teď ho však čeká farma

Tampa Bay

Český hokejový obránce Andrej Šustr poputuje o ligu níž. Tampa Bay, v jejíž sestavě si rychle vybojoval stabilní místo, ho poslala do záložního týmu Syracuse Crunch hrajícího AHL. Vedení se tak podle slov trenéra Lightning rozhodlo v zájmu Šustrova hokejového růstu.

Foto: Sport.cz

Hokejový obránce Andrej Šustr ještě v univerzitním dresu.

Článek

Plzeňský odchovanec v této sezóně NHL nastoupil v 38 zápasech a připsal si sedm asistencí. V průměru trávil na ledě 15:28 minut na zápas. Nehrál už ve čtvrtečním utkání s New Yorkem Islanders, předtím na ledě New Yorku Rangers strávil na ledě jen osm minut. V pátek už Šustr nastoupil za Crunch v duelu proti Hershey.

„Jedním z důvodů je, že se Šustrem počítáme nejen teď, ale i do budoucna. Někdy je potřeba udělat takové rozhodnutí, jestli má hráč být střídavě v sestavě, nebo má hrát 20 až 25 minut za zápas a dostat větší prostor," řekl oficiálním stránkám Lightning trenér Jon Cooper.

Šustr loni v druhé polovině března opustil univerzitu Nebraska-Omaha a podepsal s Tampou Bay smlouvu jako volný hráč. Hned sehrál za Lightning dva zápasy v NHL, pak strávil zbytek sezóny v AHL v dresu Syracuse. „Když se podíváme na naše obránce, tak Barberio, Gudas a Cote sbírali své profesionální zkušenosti v AHL," navázal kouč Tampy Bay.

Herní vytíženi během OH

Naproti tomu má Šustr na kontě v NHL 40 utkání a v AHL jen osm v základní části a dalších 18 v play off. „Šustr se musel učit v NHL a udělal velký kus práce, ale běžně to tak nefunguje. Chceme mu dát možnost odehrát několik zápasů v AHL a pak uvidíme," doplnil Cooper.

Podle něj bude Šustr v AHL přes únorovou pauzu pro olympijské hry v Soči. „Také proto jsme k tomu kroku sáhli, bude to pro něj prospěšné. Bude hrát přesilovky i oslabení," dodal kouč Tampy Bay.

Paradoxem je, že podle některých informací stál o Šustrovo dodatečné zařazení do širší olympijské nominace kouč národního výběru Alois Hadamczik.

Reklama

Související témata: