Hlavní obsah

Legenda odchází? Brodeur prý naposledy oblékne dres Devils, pak zamíří do Minnesoty

New York

Ještě jeden start za milovaný klub, rozloučí se s diváky v Prudential Center a otevře novou kapitolu své bohaté hokejové kariéry. Kanadská legenda Martin Brodeur se prý v úterý naposledy postaví do branky New Jersey v duelu s Detroitem, a pak se stěhuje do Minnesoty. Alespoň podle informací New York Daily News, podle něhož se manažeři obou klubů před uzávěrkou přestupů v NHL na trejdu budoucího člena Síně slávy domluvili.

Foto: Brad Penner, Reuters

Brankář Martin Brodeur v dresu New Jersey Devils. Dlouholeté spojení nyní údajně skončí, legendární gólman se prý stěhuje do Minnesoty.

Článek

Jednačtyřicetiletý Brodeur stráží branku Devils už 21. sezónu, dres jiného týmu v NHL nikdy neoblékl. Během své oslnivé kariéry vylepšil „nedostižný" rekord v počtu čistých kont legendárního Terryho Sawchuka, nastřádal nejvíc vítězství i zápasů ze všech gólmanů v historii NHL. Dvakrát slavil s Javorovými listy olympijské zlato, třikrát zdvihl nad hlavu Stanleyův pohár a čtyřikrát přebíral Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře soutěže.

V letošním ročníku však zahajoval v brance 29 zápasů, zatímco Cory Schneider 33. Už v lednu v interview pro nhl.com Brodeur připustil, že by rád dostával více příležitostí a případné změně působiště by nebránil, ačkoliv má ve smlouvě klauzuli, podle níž ho klub bez jeho souhlasu vyměnit nesmí. Teď podle newyorského listu požádal, aby si mohl užít poslední zápas za Devils v úterý s Detroitem. Jde mimochodem o Brodeurův jubilejní 1250. start v základní části NHL.

Informaci New York Daily News však v zámoří zpochybňují, její pravděpodobnost co se týče Minnesoty navíc přiblížil k nulovým hodnotám večerní trejd ruského gólmana Ilji Bryzgalova z Edmontonu právě do týmu Wild. Další spekulace posílají Brodeura do jeho rodiště, do Montrealu. Generální manažer Devils Lou Lamoriello dohady nepotvrdil, ani nevyvrátil. "Všechno, co jsme si s Martym (Brodeurem) řekli, zůstává mezi námi," pravil tajemně.

Uzávěrka přestupů vyprší v NHL ve středu.

Reklama