Hlavní obsah

Útočnou vozbu Pittsburghu posílí Stempniak z Calgary

Pittsburgh

Hokejisté Pittsburghu získali novou ofenzivní posilu. Do týmu jednoho z hlavních uchazečů o Stanleyův pohár přichází z Calgary Lee Stempniak. Třicetiletý forvard by se po sezóně stal nechráněným volným hráčem. Flames za něho získali právo volby v třetím kole draftu.

Foto: Kevin Hoffman, Reuters

Pittsburgh přivítá novou ofenzivní posilu.

Článek

Stempniak patřil s 23 body (8+15) z 52 odehraných utkání mezi šestici nejproduktivnějších hráčů Flames, jednoho z nejhorších celků tohoto ročníku NHL. Celkem stihl zkušený forvard v lize odehrát 616 utkání a nasbíral 330 bodů (146+184). V 11 vystoupeních v play off přidal dvě nahrávky. V minulosti oblékal rovněž barvy St. Louis, Toronta a Phoenixu.

Tučňáci přivítají ve svém středu i stejně starého německého forvarda Marcela Goce, na něhož získali práva od Floridy. Bývalý útočník San Jose a Nashvillu si za 62 vystoupení v sezóně připsal 23 bodů díky 11 trefám a 12 asistencím. V základní části NHL má celkem na kontě 550 utkání a 177 bodů (72+105). V play off zasáhl do 50 duelů a připsal si pět tref do černého a devět asistencí.

Calgary se zbavilo i Berry

Opačným směrem za Goce putovala na Floridu práva na volbu v pátém kole draftu 2014 a také ve třetím kole při výběru talentů v příštím roce.

Calgary se rovněž rozhodlo pro ukončení spolupráce se švýcarským gólmanem Retem Berrou. Novým působištěm sedmadvacetiletého strážce branky, který se podílel na zisku senzačního stříbra na loňském světovém šampionátu, se stalo Colorado. Flames v této výměně získali právo volby ve druhém kole letošního draftu.

Reklama

Související témata: