Hlavní obsah

New Jersey byl snížen trest za dlouhou smlouvu s Kovalčukem

New York

Hokejovému klubu New Jersey byl zmenšen trest za porušení pravidel NHL při podpisu smlouvy s ruským útočníkem Iljou Kovalčukem v roce 2010. Devils tak zůstane volba v prvním kole letošního draftu a také jim byla odpuštěna část pokuty.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilja Kovalčuk.

Článek

Co vedlo ke snížení sankcí, vedení zámořské ligy podle agentury AP neuvedlo. Třicetiletý Kovalčuk však po minulé sezóně z NHL odešel a vrátil se do Ruska, kde nastupuje za Petrohrad v Kontinentální lize.

New Jersey, v němž působí i čeští hráči Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický, původně muselo zaplatit tři milióny dolarů a přišlo o volbu ve třetím kole draftu v roce 2011 a po jedné volbě v prvním kole ve čtyřech následujících letech.

Devils byli potrestáni za pokus o obejití platového stropu, protože v červenci 2010 se s Kovalčukem dohodli na sedmnáctileté smlouvě na 102 miliónů dolarů. Útočník měl pobírat plat až do svých 44 let, 95 procent z celkové sumy však měl obdržet v prvních deseti letech a do stropu by se počítal průměrný výdělek šest milionů ročně.

Po protestech NHL byl však kontrakt nezávislou arbitráží zrušen a Kovalčuk se stal opět volným hráčem. S New Jersey se poté domluvil na patnáctiletém kontraktu na rovných 100 miliónů dolarů, který už vedení soutěže schválilo.

Reklama

Související témata: