Hlavní obsah

Na zlato v Soči jsem tipoval Finsko, přiznává znovuzrozený tahoun Letců Voráček

Toronto
Aktualizováno

Hokejista Jakub Voráček pomohl v nočním zápase NHL dvěma asistencemi Philadelphii k zisku bodu na ledě Toronta, které zvítězilo až v prodloužení 4:3. Český hráč se po statisticky slabém úvodu sezóny opět vyhoupl do pozice jednoho z lídrů Letců. Stejnou roli si přál zastávat i v reprezentačním dresu na olympiádě, ale výlet do Soči nakonec příliš slavně nedopadl. O dojmy z obou elitních soutěží se Voráček podělil v rozhovoru pro Sport.cz po utkání v Torontu.

Foto: Sport.cz

Jakub Voráček v dresu Philadelphie

Článek

Jak vzpomínáte na nedávné neúspěšné působení pod pěti kruhy v ruském Soči?

Hned v prvním zápase proti Švédsku to byl neuvěřitelný zážitek, když jsem si uvědomil, že reprezentuji Českou republiku na olympiádě. Škoda jen, že jsme neudělali lepší výsledek. Myslím si, že jsme tam nechali všechno. Škoda, že nám nevyšla první třetina se Spojenými státy. Američani ale hráli skutečně dobře.

Bylo podle vás spravedlivé konečně pořadí turnaje pod pěti kruhy?

Já jsem tipoval na zlato Finsko, obzvláště po prvním zápase s Kanadou. Říkal jsem to i spoluhráči z kabiny Flyers Kimmo Timonenovi, ale Kanada dokázala hrát perfektně v obraně a pracovat skvěle jako tým.

Byl jste jedním z mála útočníků Philadelphie, který se nebál ohrozit branku Toronta střelbou. Chtěl to takhle trenér, nebo jste se pro tuto taktiku rozhodl sám?

Myslím si, že to vycházelo ze mě. Říkalo se o mně, že málo střílím, tak jsem na tom v poslední době zapracoval.

Tento týden jste vstřelil dvě branky proti Washingtonu, tentokrát zapisujete do individuálních statitstik dvě asistence. Mohl byste je popsat?

Při první jsem vyjížděl z vlastní obranné třetiny a od začátku jsem věděl, co chci udělat. Při druhé se toho moc vymyslet nedalo. Stál jsem před brankou a nahrál jsem dozadu.

Je jeden bod pro Philadelphii ziskem, či ztrátou?

Hráli jsme venku proti výbornému týmu, a tak si myslím, že jeden bod neuškodí. V konečném hodnocení to může znamenat velký rozdíl. Trvalo nám asi deset minut, než jsme se dostali do hry, ale pak už jsme se prezentovali dobře.

Tento týden byla uzávěrka přestupů hráčů v NHL, co se změnilo ve Philadelphii?

Andrej Meszároš byl vyměněn do Bostonu, ale to se očekávalo. My jsme naopak získali Andrewa MacDonalda z Islanders, s kterým jsem hrál v Quebecké lize. Je to vynikající a nedoceněný obránce, skvělý bruslař a důležitá posila pro boj o play off.

V individuálním hodnocení máte na svém kontě v této sezóně 18 branek a 29 asistencí. Jste s těmi čísly spokojený, nebo se to dá ještě zlepšit?

Po špatném začátku, kdy jsem měl dlouho pouze dva body, je to fantastické a jsem s tím zatím spokojený.

Reklama

Související témata: