Hlavní obsah

Byl jsem vyděšený. Jakmile Peverley upadl, bylo to jako výstražné světlo, trnul hrůzou kouč Dallasu

Dallas

Už minulý týden sehráli hokejisté Columbusu a Dallasu vzájemný zápas (Blue Jackets zvítězili 4:2), ale útočník Stars Rich Peverley do něj nezasáhl. Důvodem byla nepravidelná činnost srdce, kvůli níž neabsolvoval ani celý předsezónní přípravný kemp. Po kolapsu by ale měl být mimo ohrožení života. Vědomí nabyl už na cestě do nemocnice.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Útočník Dallasu Rich Peverley (vpředu druhý zleva) před utkáním s Columbusem.

Článek
Fotogalerie

Podle amerického serveru ESPN byl Kanaďan kvůli nepravidelnému bití srdce podrobně sledován lékaři. Ti ho minulý týden nepustili do zápasu s Columbusem, protože „se cítil zvláštně a v pondělí (3. března) nemohl létat." Od té doby však hrál ve dvou utkání proti Vancouveru a Minnesotě.

Peverley zkolaboval na střídačce v první třetině krátce po návratu z ledu. „Byl jsem vyděšený," přiznal kouč Dallasu Lindy Ruff, který se hned obrátil na lékaře. „Jakmile upadl, bylo to jako výstražné světlo. V tu chvíli jsem zapomněl na zápas, bylo potřeba sehnat doktory."

Peverleymu, jehož doprovázela na cestě do nemocnice i jeho žena Nathalie, která byla v hledišti, se vrátilo vědomí ještě v tunelu na stadiónu. „Převoz proběhl úspěšně," potvrdil doktor Gil Salazar z nemocnice UT Southwestern. „Komunikoval s námi a byl schopný určit, kde se nachází," dodal Salazar s tím, že je hokejista ve stabilizovaném stavu.

Zápas byl přerušen. Vedení Columbusu vzkázalo Dallasu, že bude akceptovat jakýkoliv náhradní termín odehrání duelu.

Reklama

Související témata: