Hlavní obsah

Další meta padla. Jágr láme v NHL jeden rekord za druhým

Newark

Hokejový útočník Jaromír Jágr překonal v NHL další milník. Ve věku 42 let a 24 dní je nejstarším hráčem v historii NHL, který má v sezóně na svém kontě minimálně 16 zápasů, v nichž si připsal více než jeden kanadský bod, napsal statistický server Elias Sports Bureau. Naposledy v úterý se jedním gólem a asistencí zasloužil o výhru New Jersey 2:1 na ledě svého bývalého klubu Philadelphie a byl vyhlášen mužem zápasu.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr (uprostřed) v debatě se spoluhráči z Devils. Vlevo Tuomo Ruutu, vpravo Travis Zajac.

Článek

Český olympijský vítěz z Nagana prožívá v zámoří vydařenou sezónu. Nejstarší hráč New Jersey Devils je s 21 góly a 36 přihrávkami v 66 duelech nejproduktivnějším hráčem klubu, vévodí rovněž pořadí nejlépe bodujících Čechů a vyhlášené podrobné statistiky NHL mění v zámoří takřka zápas od zápasu.

Už v prosinci loňského roku vytvořil Jágr nový rekord soutěže v počtu vítězných branek, kterých má nyní na kontě 124. O primát tehdy obral legendárního Gordieho Howea, před další slavné Kanaďany Maria Lemieuxe, Steva Yzermana a Marka Messiera se v letošním ročníku posunul v historické tabulce nejlepších střelců.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL si rovněž vylepšil i postavení nejlepšího střelce branek v prodloužení, řadu dalších rekordů drží mezi aktivními hráči.

A svoji pozici může dvojnásobný vítěz Stanley Cupu ještě vylepšit. Končit totiž ještě zdaleka nehodlá. „Miluji tohle hru a chci zůstat. Budu tady, až si bude chtít vedení promluvit o nové smlouvě," vyslal Jágr před časem v rozhovoru pro deník New York Post jasný vzkaz generálnímu manažerovi Ďáblů Lou Lamoriellovi.

Zaslouží si Jaromír Jágr za své výkony v dresu New Jersey novou smlouvu?
Ano
98,2 %
Ne
1,8 %
Celkem hlasovalo 52687 čtenářů.

Reklama