Hlavní obsah

Jágra a spol. vybučeli vlastní fanoušci. Zasloužili jsme si to, přiznal rozzlobený Eliáš

New Jersey

Hvězdní čeští hokejoví veteráni se nedočkali úspěchu na olympiádě v Soči a neslavnému konci se pro Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše a Marka Židlického pomalu blíží i klubová sezóna v New Jersey Devils. Ďáblové navzdory bodovému příspěvku české kolonie doma podlehli Bostonu 2:4 a jejich šance na účast v play off dostaly další ránu, což nelibě nesli i fanoušci.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Obránce Bostonu Dougie Hamilton (vpravo) se hokejkou natahuje po útočníkovi New Jersey Patriku Eliášovi.

Článek

Na vedoucí gól Bergerona ještě odpověděl vyrovnávací trefou Eliáš, ze dvou rychlých direktů Marchanda a Iginly už se ale domácí nevzpamatovali a výhru Medvědům už nijak výrazně zkomplikovat nedokázali. Po třech porážkách za sebou tak ztrácí v tabulce Východní konference pět bodů na osmý Columbus, jenž má o jeden odehraný zápas méně.

A to ještě dlouho držel naděje matných Devils brankář Martin Brodeur. „Nebýt Martyho, bylo za deset minut po zápase," uznal Eliáš, jenž byl z výkonu svého mužstva hodně rozladěný. „Chybělo nám úplně všechno, nebyla tam vůbec vidět snaha, nic jsme nepředvedli, vůbec nic pozitivního," zlobil třebíčský odchovanec.

Ani se nedivil, když po druhé třetině za stavu 1:3 fanoušci v hale Prudential Center na svůj tým bučeli: „Dneska jsme si určitě zasloužili, aby nás vybučeli, o tom není pochyb."

Podle něj leží veškerá vina za poslední porážky na hráčích, trenérů se zastával: „Co jiného by měli dělat. Máme porady, kde rozebíráme hru soupeřů. Říkají nám, jak na ně hrát. To my dobře víme a je na nás, abychom plnili pokyny, což jsme nedělali."

New Jersey už zbývá v základní části odehrát jen třináct zápasů a situace začíná být kritická. „Přitom tady máme příliš dobrý hráčský kádr na to, abychom byli v takové situaci, a abychom se ztrapňovali v zápasech, jako byl dnes nebo předtím na Floridě. Vím, že Boston vyhrál deset zápasů za sebou, ale tady byli určitě k poražení a my jsme toho nevyužili," zlobil se i kouč Pete DeBoer.

Postoupí hokejisté New Jersey letos do play off?
Ano
36,6 %
Ne
63,4 %
Celkem hlasovalo 28075 čtenářů.

Reklama

Související témata: