Hlavní obsah

Hemský zářil jako Ovečkin. Český šikula dal krásný gól a dvakrát přihrál, po zápase ale truchlil

New York

Na ledě newyorských Islanders se zaskvěl a znovu ujistil hokejovou veřejnost, že Ottawští udělali před měsícem dobře, když jej z Edmontonu získali do svých řad. Útočník Aleš Hemský opět ukázal svoje kvality, v hale Nassau Coliseum byl jedním z hlavních strůjců vítězství Senátorů. Na triumfu 4:1 se podílel gólem a dvěma asistencemi, čímž napodobil ostrostřelce Washingtonu Alexandra Ovečkina, který v noci na středu taktéž zazářil třemi body. Jenže ani jeden z nich po utkání příliš důvodů k radosti neměl...

Foto: Brad Penner, Reuters

Útočník Ottawy Aleš Hemský (vlevo) překonává brankáře New Yorku Islanders Anderse Nilssona.

Článek
Fotogalerie

Hemský byl u prvních tří branek svého mužstva. Nejprve dvakrát asistoval a poté vstřelil parádní gól na 3:1. Byla to jeho typická akce, po křídle se díky výtečnému bruslení prohnal až před bránu a tváří v tvář Nilssonovi nezaváhal.

Senátoři však po skončení střetnutí příliš neslavili, po výhře Columbusu nad Phoenixem (4:3 v prodl.) definitivně ztratili šanci na účast v play off.

"Našli jsme způsob, jak vyhrávat. Kluci dnes na ledě tvrdě pracovali a bojovali," citoval deník Ottawa Sun gólmana Senators Craiga Andersona, jenž podpořil triumf hostů pětačtyřiceti úspěšnými zákroky. "Je pro nás zklamání, že už nemáme šanci být v play off," posteskl si zároveň.

Ovečkin skóroval popádesáté v sezóně

Podobné pocity zažíval v úterý večer i ruský kanonýr Ovečkin. V sezóně se trefil už popadesáté a týmu pomohl k výhře v St. Louis (4:1). Jenže mu vážně hrozí, že si o Stanley Cup letos nezahraje. Jeho Capitals sice ještě živí naději na start ve vyřazovací části, triumfem Blue Jackets se ale jejich šance zase o něco změnšily. Z deváté pozice ztrácejí na Columbus čtyři body. Oběma celkům zbývá do konce základní části odehrát ještě tři duely.

"Mluvili jsme o naší situaci dnes ráno. A to je tak jediné, co jsme mohli dělat. Řekli jsme si, že se budeme soustředit jen na dnešní zápas, zkusíme ho vyhrát a uvidíme, co bude zítra," řekl kouč Adam Oates.

Jeho svěřenci nyní nastoupí k venkovnímu zápasu v Carolině a následně je čekají dvě vystoupení před vlastními diváky. Nejprve přivítají Chicago a základní část uzavřou soubojem s Tampou Bay.

Postoupí letos Washington do play off?
Ano
8,2 %
Ne
91,8 %
Celkem hlasovalo 1221 čtenářů.

Reklama