Hlavní obsah

Modrokabátníci rozesmutnili Jágra a spol. Sen o play off se Ďáblům rozplývá

New York

Po výsledkově nevydařeném zápase s Calgary věřil útočník Jaromír Jágr, že tým z Newarku dostane ještě jednu šanci. Ta však možná už nepřijde. Česká hokejová legenda se zřejmě s New Jersey dramatických a nervy drásajících bojů v play off letos nedočká. Úterní výhra Columbusu nad Phoenixem znamená, že sen o účasti týmu Ďáblů v play off se posunul takřka do oblasti teorie.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Hokejisté Columbusu slaví v prodloužení vítězný gól proti Phoenixu. Zleva Ryan Johansen (autor branky), James Wisniewski a Boone Jenner.

Článek
Fotogalerie

Do vyřazovací části zámořské soutěže postoupí nejlepší tři týmy z každé divize a k nim se připojí další dvě mužstva s nejlepším bodovým ziskem v konferenci.

Svěřenci trenéra Petera DeBoera ztrácejí ve Východní konferenci na aktuálně osmý Columbus už pět bodů, přičemž jak Modrokabátníci, tak Ďáblové budou hrát v základní části už jen tři zápasy. Navíc Columbus má na kontě vyšší počet vítězství v základní hrací době nebo po prodloužení, který v případě shodného počtu bodů rozhoduje.

Malá naděje pro Devils se ukrývá v rozlosování. Ďáblové nastoupí ze tří utkání dvakrát doma, zatímco Columbus čekají už jen souboje na hřištích soupeřů.

Zbývající zápasy pro New Jersey:
Ottawa (V)
New York Islanders (D)
Boston (D)
Zbývající duely pro Columbus:
Dallas (V)
Tampa Bay (V)
Florida (V)
Zbývající zápasy pro Washington:
Carolina (V)
Chicago (D)
Tampa Bay (D)

Blue Jackets výrazně nakročili do bojů o Stanley Cup úterní výhrou nad Phoenixem, když po trefě Ryana Johansena z 64. minuty urvali dva body za výhru 4:3. Columbus dělí od definitivní účasti v play off, kam by pronikl teprve podruhé za posledních třináct sezón, pouhé dva body.

Situace pro Devils je hodně vážná. Navíc ve hře je i Washington, který má o bod víc než zmiňované New Jersey. Jágrovi reálně hrozí, že bude potřetí během dvaceti sezón v NHL chybět v play off. Stalo se mu to v roce 2002 ve Washingtonu a o dva roky později s newyorskými Rangers.

Kojoti bojují o osmé místo s Dallasem

Starosti mají i čtyři Češi hájící barvy Phoenixu (Martin Erat, Zbyněk Michálek, Martin Hanzal, Radim Vrbata). V Západní konferenci mají Kojoti na dallaské Hvězdy dvoubodové manko, mají i méně výher než jejich rival z Texasu a v současnosti se nenacházejí ani v optimální pohodě. V noci na středu zaznamenali již pátou porážku za sebou. "Jsme hrozně zklamaní. Dneska jsme chtěli urvat dva body," řekl kapitán Phoenixu Shane Doan.

Arizonský klub nyní zajíždí na led Nashvillu, následně hostí San Jose a poté v přímém souboji vyzve ve vlastní aréně právě Dallas. Stars ještě předtím čekají domácí duely s Columbusem a St. Louis.

K jistým účastníkům vyřazovacích duelů přibyli po dnešku nově hráči Philadelphie a Minnesoty.

Situace kolem osmého místa
Západní konference:
8. Dallas 89 bodů (79 utkání)
9. Phoenix 87 b. (79)
Východní konference:
7. Detroit 90 bodů (79)
8. Columbus 89 b. (79)
9. Washington 85 b. (79)
10. New Jersey 84 b. (79)
Postoupí letos New Jersey a Phoenix do play off?
Pouze New Jersey Devils
11,3 %
Jen Phoenix Coyotes
16,2 %
Oba dva týmy
3,4 %
Ani jeden z těchto týmů
69,1 %
Celkem hlasovalo 3162 čtenářů.

Reklama

Související témata: