Hlavní obsah

Jágr a jeho útok opět bez bodu. Je první lajna dost dobrá? bojí se v New Jersey

New Jersey

Na paniku je ještě příliš brzy, ale přesto se v hokejovém New Jersey začínají i přes nedělní výhru v přípravě proti Philadelphii 3:1 množit obavy. První útok v čele s Jaromírem Jágrem, jenž podruhé nastoupil s Mikem Cammallerim a Travisem Zajacem, vyšel i podruhé bodově naprázdno.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Jaromír Jágr (vpravo) a Travis Zajac z New Jersey.

Článek

„Je první útok Devils dost dobrý, aby zůstal pohromadě?" ptá se list North Jersey Star Ledger. Elitní formace během dvou společných vystoupení vyprodukovala dohromady třináct střel, z nichž nepadl ani jeden gól či gólová asistence.

„Je ještě příliš brzy. Ještě si nekupují svatební prstýnky, ale určitě už spolu začali randit," pustil se do originální metafory, která měla vystihnout rodící se souhru Jágra a spol., kouč Devils Pete DeBoer.

„Jenže jak dlouho to ještě bude trvat?" vypustil nezodpovězenou otázku deník North Jersey Star Ledger.

Jágr: Je to moje vina

Hlavní hvězdu Ďáblů Jaromíra Jágra ale nechávají podobné spekulace zcela v klidu. „Nedívám se teď na naši lajnu, starám se hlavně o sebe. Když budu vědět, že budu dostatečně dobrý, bude to určitě fungovat. Cammalleri je gólový hráč, a když já předvedu to nejlepší, co umím, budu mu vytvářet šance," vysvětloval kladenský rodák.

„Takže je to na mně. Proto se musím dostat co nejrychleji do nejlepší formy, abych mohl hrát dobře u mantinelů, jeden na jednoho, to je moje hra. On bude šance proměňovat spíš, než kdokoliv jiný. Moje práce je mu puk připravit. Až mi to půjde, žádný problém nebude. Takže nedávejte teď vinu našemu útoku, ale mně," nabádala legendární „68".

Jaromír Jágr patřil v minulé sezóně k tahounům týmu v počtu gólů i v kanadském bodování. A na rozdíl od současnosti, nenastoupil k jedinému předsezónnímu přípravnému duelu.

„Sice jsem neodehrál žádný zápas, ale makal jsem dvoufázově každý den. Měl jsem tehdy problém s třísly, mohl jsem ale lehce bruslit a cvičit. Hodně jsem tedy trénoval, abych byl co nejdřív v nejlepší formě. Teď je to vlastně stejné," dodal Jágr.

Reklama

Související témata: