Hlavní obsah

Carolina - NY Islanders 3:5Tlustý si připsal asistenci, Carolině ale vstup do nové sezóny NHL nevyšel

Raleigh
Aktualizováno

Úvodní duel v novém ročníku slavné zámořské NHL mají za sebou celky Caroliny a New Yorku Islanders. Vítězný vstup do sezóny si připsali hostující Ostrované po výhře 5:3. U třetí branky poraženého týmu asistoval český útočník Jiří Tlustý. Hlavním strůjcem výhry hostů byl útočník Brock Nelson, který vstřelil dvě branky a na další dvě přihrál, třemi asistencemi se blýskl John Tavares.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Útočník Caroliny Jiří Tlustý (vpravo).

Článek

Pro oba celky šlo o premiéru v nové sezoně a od začátku měli navrch Islanders. Základ k úspěchu položili dvěma góly v závěru první třetiny. Skóre načal v 18. minutě v přesilové hře obránce Johnny Boychuk, za 108 sekund zvýšil náskok Ostrovanů Nelson, který ve druhé třetině v další přesilovce přidal třetí gól.

Oporou vítězů byl také slovenský brankář Jaroslav Halák, který se Islanders upsal na jaře poté, co skončil ve Washingtonu. V prvním zápase v novém působišti si připsal 21 úspěšných zákroků a poprvé kapituloval až ve 42. minutě, kdy se trefil Nathan Gerbe. Hosté pak ale přidali další dva góly a výhru už si pohlídali.

NHL:
Carolina - NY Islanders 3:5
Branky: 42. Gerbe, 55. Terry, 59. E. Staal (Tlustý) - 19. a 28. Nelson, 18. Boychuk, 46. Grabovskij, 53. Hamonic. Střely na branku: 24:26. Diváci: 18 680. Hvězdy zápasu: 1. Nelson, 2. Boychuk, 3. Tavares (všichni Islanders).

Reklama