Hlavní obsah

Hrůzná podívaná! Útočník Toronta zůstal po střetu s Hejdou ležet bez hnutí

Denver/Praha

Divákům v Pepsi Center přeběhl mráz po zádech. Daniel Winnik, útočník Toronta, zůstal ve čtvrtečním duelu NHL s Coloradem po střetu s českým zadákem domácích Avalanche Janem Hejdou bez hnutí ležet na ledě a hrací plochu opustil na nosítkách. Hrůzný zážitek nicméně později vystřídala optimistická zvěst: „Bude v pořádku,“ ujistil po zápase kouč kanadského týmu Randy Carlyle.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Lékař se sklání nad zraněným Danielem Winnikem z Toronta.

Článek

K inkriminovanému momentu došlo již ve 45. vteřině utkání, tedy jen chvíli poté, co domácí Holden otevřel skóre. Winnik se pokoušel proniknout do útočného pásma, když se na modré čáře potkal s ramenem číhajícího Hejdy. Srážku s českým mistrem světa z roku 2005 z Vídně neustál, po nekontrolovaném pádu se nešťastně udeřil hlavou a zátylkem o led a zůstal bez hnutí ležet.

„Byl to děsivý pohled. Nosítka, spoluhráč se nehýbe, trpí. To je něco, co vás prostě musí ovlivnit," přiznal po utkání serveru nhl.com kapitán hostí Dion Phaneuf.

Ke zraněnému hráči okamžitě přispěchali lékaři, při transportu do šatny na nosítkách už ale Winnik zamrkal očima a pohnul prsty pravé ruky. Když jeho spoluhráči přišli po úvodní třetině do kabiny, kanadský centr už v ní postával.

Maple Leafs nakonec v Denveru vydřeli alespoň bod po prohře 3:4 po samostatných nájezdech. Mnohem důležitější ale pro ně byl zdravotní stav jejich kolegy. „Opravdu se nám ulevilo, když jsme ho v kabině viděli zase chodit," dodal Phaneuf.

„Ano, udeřil se hlavou o led, klíčové ale bylo, že se navíc přetočil a plnou vahou těla dopadl na rameno a krk. Naštěstí to dopadlo dobře, říkal, že se cítí celkem fajn," doplnil trenér Carlyle.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články