Hlavní obsah

Útočník Vojtěch Polák podepsal smlouvu s Dallasem

PRAHA

Český hokejový útočník Vojtěch Polák uzavřel tříletou nováčkovskou smlouvu s týmem zámořské NHL Dallas Stars. Dvacetiletý forvard Karlových Varů by tak měl nadcházející sezonu strávit v zámoří, ale otázkou zůstává forma vyrovnání mezi Dallasem a západočeským klubem. Potvrdil to hráčův zástupce Pavel Maršoun.

Článek

"Záleží na tom, jestli se dohodne NHL a IIHF na smlouvě o odchodu hráčů do zámoří, nebo budou jednat kluby přímo mezi sebou," řekl Maršoun. Kontrakt totiž uzavřený není, zástupci ruských klubů návrh v pondělí zamítli, takže osud dohody je ve hvězdách. České kluby mají svůj postoj projednávat na středečním zasedání Asociace profesionálních klubu ve Velké Bíteši.

Potvrdil to i generální manažer karlovarské Energie Miroslav Vaněk. "Vojtěch Polák má v Karlových Varech smlouvu do 30. dubna 2006. Je tedy pod kontraktem, tudíž pokud nedojde k dohodě mezi IIHF a NHL, budeme jednat o odstupném přímo s Dallasem," řekl Vaněk na oficiálních internetových stránkách klubu. "Nechceme v žádném případě bránit tomuto mladému hráči v kariéře. Bez adekvátní náhrady od Dallasu ho ale neuvolníme. Tato částka pro nás musí být zajímavá, ale o její výši nechci spekulovat," dodal Vaněk s tím, že klub počítal s hráčovým odchodem.

Dallas si vybral Poláka v roce 2003 v druhém kole draftu jako celkově 36. hráče. Ve dvaceti letech má v české extralize odehráno 139 utkání a nasbíral v nich 36 bodů za 11 branek a 25 asistencí. Vedle Karlových Varů má na kontě v nejvyšší soutěži i jedno utkání za Spartu a šestnáct za Jihlavu. Odehrál i jeden zápas za seniorskou reprezentaci - v sedmnácti letech si zahrál přípravný zápas proti Slovensku.

"Vojta byl v Dallasu na kempu a líbil se jim," navázal Maršoun s tím, že je možné, že Polák začne své působení na farmě v Iowě. "Mají tam novou moderní arénu. Staví tam mladý, perspektivní tým," komentoval spolupracovník Polákova agenta Petra Svobody možnost, že by byl hráč poslán po tréninkovém kempu do nižší AHL.

Reklama

Související témata: