Hlavní obsah

Näslund prodlouží své působení ve Vancouveru

VANCOUVER (Kanada)

Švédský hokejový útočník Markus Näslund bude i nadále působit ve Vancouveru. Podle tamních lokálních médií se dvaatřicetileté levé křídlo dohodlo s Canucks na tříleté smlouvě, která mu zaručí celkový příjem 18 milionů dolarů. Näslund, který je nechráněným volným hráčem, údajně odmítl dvě podobné nabídky od jiných klubů.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

"Myslím, že je to u Markuse podobné s Vancouverem jako třeba s New Jersey u Martina Brodeura, který přijal dříve i menší nabídku, aby mohl zůstat. Peníze nebyly v Markusově rozhodování nejdůležitější faktor," řekl Näslundův agent Mike Gillis.

V zámoří se objevovaly spekulace, že by Näslund mohl skončit společně se svým kamarádem Peterem Forsbergem v Coloradu. Nyní je prý nepravděpodobné, že by se oba setkali v dresu Vancouveru.

Näslunda draftoval v roce 1991 v prvním kole jako celkově 16. hráče Pittsburgh. Za Penguins odehrál necelé tři sezony a od roku 1996 působí nepřetržitě ve Vancouveru. Jen v uplynulém ročníku při výluce v NHL působil ve švédském MoDo Hockey.

V NHL odehrál Näslund 790 utkání a připsal si 629 bodů za 290 branek a 339 asistencí. V 33 duelech v play off přidal devět tref a 19 přihrávek.

Reklama