Hlavní obsah

Nevídaný rozstřel v NHL! Rangers slavili v kabině, ale vítězem se stal Pittsburgh

Pittsburgh

Diváci, kteří ještě nestihli odejít ze stadionu, zažili v Pittsburghu opravdu výjimečný hokejový moment. Poté, co obě mužstva zamířila do kabin, se zjistilo, že domnělý vítězný gól hostů neměl platit. Dodatečně nařízené nájezdy pak rozhodly o výhře Tučňáků.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Dan Boyle překonává Marca-Andre Fleuryho z trestného střílení. Opakovaný záběr však ukázal, že gól neměl platit.

Článek

Hráč New Yorku Rangers Dan Boyle ve třetí sérii nájezdů překonal Marca-Andre Fleuryho a následně se svým týmem začal slavit penaltové vítězství. Osmatřicetiletý obránce se spolu s celým týmem vydal radovat do šatny, zatímco zklamaní hokejisté Pittsburghu mlčky zamířili do své kabiny.

Opakovaný záběr Boyleova nájezdu však ukázal, že branka neměla platit, neboť zadák hostů dopravil puk do brány až z dorážky, což na první pohled nebylo patrné. Rozhodčí si tak zavolal oba týmy zpátky, zatímco několik fanoušků Pens už tou dobou zřejmě opustilo halu v domnění, že jejich celek prohrál a ze zápasu si odnáší pouze bod.

Po návratu obou mužstev se jela dodatečná čtvrtá série. Útočník Pittsburghu Brandon Sutter překonal Henrika Lundqvista střelou mezi nohy. Vzápětí Marc-Andre Fleury lapačkou zlikvidoval nájezd Ricka Nashe a na ledě se spustily bouřlivé oslavy domácích.

Reklama

Související témata: