Hlavní obsah

Jágr podle agenta Wintera do Ruska nepůjde

PRAHA

Šance, že hokejista Jaromír Jágr zůstane v ruském Omsku, se blíží nule. Vedle mnohých si to myslí i vlivný hráčský agent Rich Winter. Jágr má v klubu NHL New York Rangers platný kontrakt, který by musel být zrušen. A to se podle všech indicií nestane.

Článek

"Nepodepisovali přece Straku s Ručinským, aby hráli se Sandy McCarthym, ale s číslem 68," prohlásil Winter na nedělní tiskové konferenci v Praze. Do Čech přijel svým klientům vysvětlit podmínky nové kolektivní smlouvy.

On sám se stará o patnáct českých hráčů, další jeho tři spolupracovníci pečují o řadu dalších. Do ruky jim dnes ale Winter nedal šestisetstránkový svazek, ale jen zlomek, v němž vytáhl to nejdůležitější. "Ani já celou smlouvu neprostudoval," usmál se agent, který už přes deset let spolupracuje s Jaromírem Henyšem.

I Winter si musí zvykat na nové poměry, v nichž je jeho práce diametrálně odlišná. V NHL panuje nejistota. "Generální manažeři nevědí, na čem jsou, hráči nevědí, na čem jsou. Každý den čekám do dvou do rána, abych se dozvěděl, jestli o nějakého mého klienta mají zájem," uvedl.

Nejvíc se bojí toho, že se rozhodne špatně. "Agenti jsou teď důležitější. Kdybych udělal chybu předtím, mohl hráč skončit s ročním platem na sedmi stech tisících, teď může skončit na nule. Nezaměstnanost, ta některé může potkat," obával se. I některé hvězdy by tak mohly podle něj skončit v Rusku.

Sám byl rok skoro bez práce. "Mám pět dětí, byl jsem hodně s nimi," uvedl. Teď jej ale zavalily tuny úkolů. V příštích dnech chce zařídit kontrakty pro Romana Hamrlíka, Michaela Rozsívala a Jana Hrdinu.

Reklama