Hlavní obsah

Martínek zůstává u Islanders, Klesla v Columbusu

PRAHA

Český hokejový obránce Radek Martínek bude v nadcházející sezóně opět hájit barvy New Yorku Islanders. Dvojnásobný mistr světa, který v uplynulém ročníku při výluce v NHL pomohl Českým Budějovicím k návratu do nejvyšší soutěže, se dohodl s Ostrovany na nové roční smlouvě. U svého původního zaměstnavatele zůstává i další český bek, Rostislav Klesla. Ten přijal takzvanou kvalifikační nabídku nové smlouvy od Columbusu.

Foto: ČTK

Radek Martínek (vpravo) se v NHL znovu sejde se svými spoluhráči z New York Islanders.

Článek

"Rosťa souhlasil s kvalifikační nabídkou, která je za současné situace v NHL dobrá," řekl ČTK hráčův zástupce Rudolf Crha. Klub finanční podmínky jeho ročního kontraktu nezveřejnil, ale podle internetové stránky kanadské televizní stanice TSN si vydělá 943 635 tisíc dolarů.

Klesla strávil uplynulý ročník při výluce v NHL ve Vsetíně a finské Hämeenlinně. Columbus si ho vybral v roce 2000 jako čtyřku draftu. Za čtyři roky v NHL odehrál 202 utkání a připsal si 47 bodů za 14 tref a 33 asistencí. V Columbusu se setká Klesla s krajany Davidem Výborným a novou posilou z Ottawy Martinem Pruskem. Martínek se NHL nemůže dočkat

To v Islanders je zatím pod smlouvou jen několik hráčů v čele s Alexejem Jašinem. Na trhu volných hráčů však už generální manažer Mike Milbury ulovil slovenského útočníka Miroslava Šatana, Rusa Alexeje Žitnika, z Edmontonu získal Mika Yorka a z Vancouveru Brenta Sopela.

"V pondělí jsme se domluvili. Poslali mi faxem smlouvu a já jsem ji podepsal," řekl Martínek o prodloužení smlouvy u Ostrovanů. Světový šampion z roku 2000 z Petrohradu a z Hannoveru o rok později má za sebou v dresu New Yorku Islanders tři sezóny. Ve 136 zápasech v NHL nasbíral 25 bodů za sedm branek a 18 přihrávek. V devíti zápasech play off zaznamenal jednu asistenci.

Osmadvacetiletý bek se návratu do zámořské soutěže nemůže dočkat. Loňskou sezonu strávil v druhé nejvyšší české soutěži, aby pomohl Českým Budějovicím, nyní se opět bude poměřovat s nejlepšími hokejisty světa. "Hodně se těším. Bude se tam hrát podle nových pravidel a týmy se také dost mění," naznačil Martínek, že NHL bude slibovat novou atraktivitu.

Reklama