Hlavní obsah

Tichý zabiják Hudler si vysloužil hasičskou přilbu

Calgary

Za své představení si od spoluhráčů vysloužil putovní hasičskou přilbu, která náleží hokejistovi, jenž předvede nejlepší výkon večera. Jiří Hudler jedenáctým gólem v sezóně a dvěma asistencemi zařídil v NHL výhru Calgary 3:0 na ledě Kojotů.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Jiří Hudler v posledních zápasech řádí.

Článek

Na závěr třízápasového tripu po západním pobřeží sežehl tým Plamenů po San Jose i Arizonu. A Hudler společně s neprůstřelným finským gólmanem Rämöm na tom měli opět lví podíl. „Těžká práce a skvělé výhry nad soupeři, které máme v divizi," oddechl si třicetiletý český útočník, kterého v Calgary překřtili na „tichého zabijáka".

Hudler dospěl do role ofenzívního lídra, jenž skvěle přihrává i zakončuje. Úvodní gól připravil obránci Brodiemu, druhý nováčkovi Gaudreauovi, při třetím pak sám zametl bekhendem do sítě puk, jenž poskakoval před gólmanem Dubnykem. „Je to fajn být součástí mužstva, kterému se tak daří," řekl Hudler s helmou na hlavě.

„Jiří byl skvělý nejen v útoku, ale ve všech třech pásmech. Nyní hraje přesně tak, jak je potřeba. Tolika mladým hráčům v naší sestavě musí jít veteráni příkladem a on to dělá," chválil českého reka kouč Flames Bob Hartley. Hudler se totiž trefil počtvrté v řadě a z posledních šesti utkání má na kontě šest gólů.

Reklama

Související témata: