Hlavní obsah

Jágr byl bez energie, přesto na ledě řádil. Takového hráče už asi nepotkám, pěl ódy kouč Devils

Raleigh

Byl to jeho zápas. Hokejový útočník Jaromír Jágr pomohl v noci na úterý gólem a asistencí k obratu New Jersey na ledě Caroliny. Po utkání měl radost nejen z výhry 2:1, ale také posunu v historické tabulce produktivity NHL. Přeskočil totiž na pátém místě legendárního Marcela Dionnea. A přitom hrozilo, že si Jágr na jubilejní 1500. duel v NHL bude muset chvíli počkat, nebo že v aréně Hurikánů příliš mnoho minut neodehraje.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Útočník New Jersey Jaromír Jágr (vlevo) se snaží překonat brankáře Caroliny Cama Warda. Uprostřed je útočník Hurikánů Victor Rask.

Článek

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL bojuje už několik dní s příznaky chřipky a účast v zápase velmi zvažoval. "Ve čtyři hodiny odpoledne jsem řekl trenérovi, že dneska moc hrát asi nebudu, protože se necítím dobře. Neměl jsem žádnou energii. Hodinu před zápasem se ale situace změnila. Začal jsem se cítit lépe. Najednou, během minuty," přiznal Jaromír Jágr, který nakonec strávil na ledě více než 20 minut a soupeřova brankáře otestoval hned pěti střeleckými pokusy.

A prožil opravdu úžasný večer. Carolina sice v domovské PNC Areně začala lépe a po zásahu Faulka, jemuž asistoval Andrej Nestrašil, vedla 1:0. Jenže pak vzal kladenský odchovanec osud zápasu do vlastních rukou. Ve 35. minutě využil Gomezovu přihrávku a z mezikruží překonal gólmana Warda. Čtrnáct vteřin před druhou sirénou pak zajel za bránu a nádhernou přihrávkou vyzval ke skórování Henriqueho, který jeho povedeným pasem nemohl pohrdnout.

DeBoer: Takového hráče asi už nepotkám

Jágr si připsal svůj 1772. bod v kariéře NHL a odsunul v historické tabulce kanadského bodování zámořské soutěže Dionnea na šestou pozici. Navíc má na dosah i páté místo v historické tabulce střelců. Jágr zaznamenal 710 branek, Phil Esposito jich má jen o sedm víc. Jen jedna asistence mu chybí k tomu, aby dohnal Stevea Yzermana mezi nahrávači.

"Působil jsem v několika výborných týmech a hrál se spoustou dobrých hráčů. To je to, co je potřeba. S nimi pak dřív nebo později nějaké góly vstřelíte," řekl Jágr pro oficiální internetové stránky soutěže.

Jágr pomohl k výhře Devils, která byla teprve druhá v posledních osmi zápasech. A od trenéra Petera DeBoera sklidil chválu. "Nemyslím si, že ještě ve svém životě potkám hráče, který by hrál v takhle pokročilém věku na tak vysoké úrovni," prohlásil kouč Devils.

Přeskočí Jaromír Jágr v této sezóně v historické tabulce produktivity NHL i čtvrtého Rona Francise?
Ano
90,9 %
Ne
9,1 %
Celkem hlasovalo 25284 čtenářů.

Reklama

Související témata: